Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/61596-to-soundtrack-tis-zois-mou-mousikotherapeutiko-ergastiri-sto-mouseio-elias-kai-ellinikou-ladiou/

Spartorama - Print | «Το soundtrack της ζωής μου»: Μουσικοθεραπευτικό εργαστήρι στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

«Το soundtrack της ζωής μου»: Μουσικοθεραπευτικό εργαστήρι στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

«Το soundtrack της ζωής μου»: Μουσικοθεραπευτικό εργαστήρι στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Tο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 - Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες
Οδός Εμπόρων

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει μουσικοθεραπευτικό εργαστήρι, για ενήλικες, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου (ώρα 11:00-12:30), στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Πώς αποτυπώνονται μουσικά στη μνήμη μας οι σημαντικές στιγμές της ζωής μας; Σ’ αυτό το ερώτημα θα απαντήσει η μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Καλλιώδη στο εργαστήρι, που απευθύνεται σε όλους, αλλά είναι εστιασμένο σε συγγενείς ή φροντιστές ατόμων στα πρώτα στάδια της άνοιας. Όλοι γνωρίζουν ότι η μουσική εξυψώνει, ευφραίνει και εξημερώνει, αλλά πόσοι γνωρίζουν ότι μπορεί να συμβάλει ακόμα και στη φροντίδα ενός ανθρώπου με άνοια;

Οι συμμετέχοντες, μέσω της μουσικής, θα κληθούν να ανακαλέσουν λεπτομέρειες από σημαντικές στιγμές της ζωής τους, θα ανακαλύψουν κοινά σημεία με άλλα μέλη της ομάδας, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να αποτυπώσουν μουσικά την ιστορία της ζωής τους αλλά και των αγαπημένων τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2731089315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

 

ΠΙΟΠ | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Όθωνος Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00

Τ: 27310 89315 | www.piop.gr