Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/61556-lampros-o-eortasmos-tis-ypapantis-tou-kuriou--poliouchou-gutheiou/

Spartorama - Print | Λαμπρός ο εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου, Πολιούχου Γυθείου

Λαμπρός ο εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου, Πολιούχου Γυθείου

Λαμπρός ο εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου, Πολιούχου Γυθείου
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Υπαπαντής του Κυρίου
Οδός Εμπόρων

Με την προσήκουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τιμήθηκε στο Γύθειο η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, πολιούχου της πόλεως. Την παραμονή της εορτής, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Επισκοπείου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ωρεών κ.κ. Φιλόθεου και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ.Εφραίμ και Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Την κυριώνυμο ημέρα, στην Ακολουθία του Όρθρου και στην πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, συλλειτουργούντων των Θεοφ. Επισκόπου Ωρεών κ.κ. Φιλόθεου και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Υπαπαντής του Κυρίου. Στην κεντρική πλατεία της πόλης εψάλη δέηση και στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος Γ’ απευθύνθηκε στο πλήθος. Ο σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στον θεσμό της οικογένειας, υπογραμμίζοντας ότι με την εορτή της Υπαπαντής γιορτάζουμε τη μητέρα, «τον πολύτιμο α?τό θησαυρό κάθε ?νθρώπου», όπως τη χαρακτήρισε. Ακολούθως, η λιτανευτική πομπή κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Γυθείου, όπου πραγματοποιήθηκε η απόλυση.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Δαβάκης, Κρητικός και Αραχωβίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Βερούτης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Λακωνίας, Διοικητής ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος κ. Πολίτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Μάνης κα Λυροφώνη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ως εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Γυθείου, ο Ανθυπασπιστής Λ.Σ. κ. Συνοδινός, ο Διοικητής της Π.Υ Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος κ. Τζινιέρης, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου κα Μπαλιτσάρη, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπο συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα, αντιπροσωπείες μαθητών από τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης και το Σώμα Απόδοσης Τιμών Δήμου Ανατολικής Μάνης.