Vekrakos
Spartorama | Μνημόσυνο για το Γέρο του Μοριά κι όλους τους αγωνιστές του΄21

Μνημόσυνο για το Γέρο του Μοριά κι όλους τους αγωνιστές του΄21

Spartorama 25/01/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία Πολιτισμός
Μνημόσυνο για το Γέρο του Μοριά κι όλους τους αγωνιστές του΄21
Όλοι μαζί να κλείσουμε ευλαβικά το γόνυ σ΄ αυτούς που δημιούργησαν το νεότερο ελληνικό κράτος μέσα από τις πιο αντίξοες συνθήκες

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 (ημέρα θανάτου του Κολοκοτρώνη) θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα. Ελάτε να συμπροσευχηθούμε για την ανάπαυση των ψυχών του Κολοκοτρώνη, του Πετρόμπεη, του Νικηταρά, του Γιατράκου,  κι όλων όσων έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία μας. Όλοι μαζί να κλείσουμε ευλαβικά το γόνυ σ΄ αυτούς που δημιούργησαν το νεότερο ελληνικό κράτος μέσα από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Ελάτε να τιμήσουμε αυτούς που περιφρόνησαν το θάνατο υπερασπιζόμενοι την αγάπη τους για Χριστό, πατρίδα κι ελευθερία. Η λήθη σε ηρωικούς προγόνους είναι η μεγαλύτερη απειλή του παρόντος και του μέλλοντος μας, ιδιαίτερα την εποχή που ζούμε. Ας μην δώσουμε χώρο στην απαξίωση της Εθνεγερσίας του ΄21 μέσα από τη λησμονιά. Δεν χρειάζεται να τους θυμόμαστε μόνο κάθε 100 ή 200 χρόνια από τη θυσία τους.

Το αίμα των προγόνων ας φωτίζει το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή μας κάθε στιγμή  και κάθε λεπτό της ζωής μας. Με δεδομένο ότι η Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο θα τελειώσουν περί τις 8.15 συνιστάται ώρα προσέλευσης 7.00 με 7.15 το πρωί.


Οδός Εμπόρων