Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/61479-idiaitera-elkustikes-oi-fetines-christougenniatikes-ekdiloseis-ston-dimo-anatolikis-manis/

Spartorama - Print | Ιδιαίτερα Ελκυστικές οι Φετινές Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στον Δήμο Ανατολικής Μάνης

Ιδιαίτερα Ελκυστικές οι Φετινές Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στον Δήμο Ανατολικής Μάνης

Ιδιαίτερα Ελκυστικές οι Φετινές Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στον Δήμο Ανατολικής Μάνης
Απόδειξη η μεγάλη προσέλευση του κοινού στις εκδηλώσεις
Οδός Εμπόρων

Ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων υλοποίησε την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Δήμος Ανατολικής Μάνης. Στολισμένος απ’ άκρη σ’ άκρη με τα γιορτινά του ταξίδεψε δημότες και επισκέπτες στον μαγικό κόσμο των εορτών, δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στην πιο αγαπημένη περίοδο του χρόνου.

Διακοσμημένες εντυπωσιακά οι πλατείες Παρθεναγωγείου στο Γύθειο και Αθανάτων στην Αρεόπολη αποτέλεσαν το τέλειο σκηνικό και το σημείο συνάντησης όλων για το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων. Η έναρξη των εκδηλώσεων δόθηκε με θεατρικό τρόπο χάρη στον πολυαγαπημένο Άγιο Βασίλη και τους βοηθούς του που παρέα με τους ξυλοπόδαρους διοργάνωσαν δύο μοναδικά χριστουγεννιάτικα party. Η αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, οι θεματικές μουσικές παραστάσεις, το face painting, οι καραμέλες και τα μπαλόνια που μοιράστηκαν απλόχερα ενθουσίασαν τους μικρούς φίλους.

Ήταν η καλύτερη πρόγευση για την εμπειρία του χριστουγεννιάτικου χωριού που ακολούθησε. Με έναρξη στις 13 Δεκεμβρίου και διάρκεια έως τις 8 Ιανουαρίου το χριστουγεννιάτικο χωριό με όλα του τα παιχνίδια εξασφάλισε μεγάλη ροή επισκεπτών στην πόλη του Γυθείου χαρίζοντας χαμόγελα χαράς στα παιδιά της Λακωνίας και όχι μόνο. Όσα μάλιστα από αυτά βρέθηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου στο Γύθειο είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν με την κατάλληλη καθοδήγηση τα δικά τους στολίδια.

Για την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Δήμος οργάνωσε ένα υπερθέαμα ζωντανής μουσικής, τραγουδιού και χορού με εντυπωσιακά πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια. Η εορταστική παράσταση «Ω Christmas Tree!» φιλοξενήθηκε στην Πλατεία Παρθεναγωγείου. Εκεί ξεδιπλώθηκε μια διαφορετική έκδοση του Άγιου Βασίλη, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης επεφύλασσε εκπλήξεις…

Τρέφοντας μεγάλη αγάπη για τον πολιτισμό και αποσκοπώντας πάντοτε στην αύξηση της τουριστικής κίνησης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ο Δήμος κατάφερε με τον συνδυασμό των παραπάνω δράσεων να αποτελέσει σημείο αναφοράς την περίοδο των εορτών και πέτυχε έτσι να αυξήσει την επισκεψιμότητά του.

Όλες οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε χώρους προσβάσιμους από ΑμεΑ, όπως πλατείες, υπαίθριους χώρους, το Κέντρο Πολιτισμού στο Γύθειο, το Κλειστό Γυμναστήριο Αρεόπολης κ.τ.λ.

Οι εκδηλώσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Υποέργου 1: Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Manifest» της Πράξης «Διοργάνωση εκδηλώσεων Manifest» με Κωδικό ΟΠΣ 5168465, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).