Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/60280-inaeabyapa-metaptuchiakoi-foitites-pragmatopoiisan-ekpaideutiki-episkepsi-ston-choro-tou-mustra-kai-sto-institouto/

Spartorama - Print | ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.: «Μεταπτυχιακοί Φοιτητές Πραγματοποίησαν Εκπαιδευτική Επίσκεψη στον Χώρο του Μυστρά και στο Ινστιτούτο»

ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.: «Μεταπτυχιακοί Φοιτητές Πραγματοποίησαν Εκπαιδευτική Επίσκεψη στον Χώρο του Μυστρά και στο Ινστιτούτο»

ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.: «Μεταπτυχιακοί Φοιτητές Πραγματοποίησαν Εκπαιδευτική Επίσκεψη στον Χώρο του Μυστρά και στο Ινστιτούτο»
Η εκπαιδευτική επίσκεψη είχε διάρκεια από 27/11/2022 έως 29/11/2022
Οδός Εμπόρων

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 φοιτητές που συμμετέχουν στο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα CultTech (Cultural Heritage Μaterials and Technologies) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον χώρο του Μυστρά. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά. 

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Καθηγητή κ. Νικόλαο Ζαχαριά για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Ινστιτούτο στην ανάδειξη και προβολή του βυζαντινού πολιτισμού. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διάλεξη και ανταλλαγή απόψεων για την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη συνεχίστηκε το διήμερο Δευτέρα 28/11/2022 και Τρίτη 29/11/2022 με την επίσκεψη των φοιτητών στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το χώρο της Αρχαίας Σπάρτης και την Πινακοθήκη.