Vekrakos
Spartorama | Ο Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σπάρτη

Ο Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σπάρτη

Spartorama 26/11/2022 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Ο Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σπάρτη
Με την παρουσία πολλών επισήμων και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων
Οδός Εμπόρων

Τα Εισόδια της Θεοτόκου τίμησε την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 η Εκκλησία μας και παράλληλα εόρτασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια Δοξολογία.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Συνταγματάρχης Εφοδιασμού Μεταφορών Βλάσσης Σπυρίδων εξεφώνησε επίκαιρη ομιλία επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τον άρρηκτο δεσμό της Ορθόδοξης Πίστης και ιδιαίτερα της Μεγαλόχαρης με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας.

Αμέσως μετά, οι επίσημοι μετέβησαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Πολίτης  συνοδευόμενος από αξιωματικούς του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Νίκωνας Τζινιέρης, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, η περιφερειακή σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Σπάρτης κ.κ. Χρήστος Κανακάκος, Γεωργία Δεδεδήμου και Θέμης Πατσιλίβας, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας την κυριώνυμη ημέρα της εορτής συμμετείχε στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, ως προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.





immspartis.gr


Οδός Εμπόρων