Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/60244-esperinos-enthroniseos-tis-ieris-eikonas-tou-osiou-nikonos/

Spartorama - Print | Εσπερινός Ενθρονίσεως της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος

Εσπερινός Ενθρονίσεως της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος

Εσπερινός Ενθρονίσεως της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος
Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου
Οδός Εμπόρων

Το απόγευμα της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2022, στον περικαλλή Ενοριακό Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, ενόψει της πανήγυρης του Πολιούχου της λακωνικής πρωτεύουσας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τον οποίο πλαισίωσε πλειάδα κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε η ενθρόνιση της ιερής εικόνας στο σολέα του Ναού, ενώ εψάλλησαν τα Μακαριστήρια του Οσίου Νίκωνος από τον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς, τους ιεροψάλτες και το εκκλησίασμα.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ανέλυσε έναν στίχο από τα Μακαριστήρια, που αναφέρει: «Ξενίζεις τω σω βίω, ηγιασμένε Νίκων, πιστών τας διανοίας» υπογραμμίζοντας την βαθιά πίστη, την αφοσίωση και την ταπεινοφροσύνη του Αγίου, που θα πρέπει να αποτελούν βασικούς πυλώνες και στη ζωή κάθε χριστιανού. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας να γιορτάσει με ευλάβεια και πνευματικότητα τον Πολιούχο της Σπάρτης και να βρίσκεται πάντα υπό την προστασία του.







immspartis.gr