Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/60124-dimos-spartis-giorti-anakuklosis-stin-bibliothiki-tis-spartis/

Spartorama - Print | Δήμος Σπάρτης: «Γιορτή Ανακύκλωσης» στην Βιβλιοθήκη της Σπάρτης

Δήμος Σπάρτης: «Γιορτή Ανακύκλωσης» στην Βιβλιοθήκη της Σπάρτης

Δήμος Σπάρτης: «Γιορτή Ανακύκλωσης» στην Βιβλιοθήκη της Σπάρτης
Σκοπό έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης συσκευασιών
Οδός Εμπόρων

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος εκπαίδευσης και διαλογής στην πηγή 6 ρευμάτων «Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα» που εδώ και 2 χρόνια υλοποιείται σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σπάρτης, ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό φορέα NoWaste21 διοργανώνουν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, 9.30-13.00 «Γιορτή Ανακύκλωσης» στην Δημοτική Βιβλιοθήκη. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Στην εκδήλωση θα βραβευτούν όλες οι σχολικές μονάδες για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ενώ θα απονεμηθούν ξεχωριστά βραβεία στα σχολεία που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στον Διαγωνισμό Ανακύκλωσης που έλαβε χώρα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή υποστήριξαν με παροχή εξοπλισμού η Ανακύκλωση Συσκευών και η ΑΦΗΣ.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται εντός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων (19-27 Νοεμβρίου), η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στα Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και για το σκοπό αυτό θα διεξαχθεί Bazaar ανταλλαγής ρούχων με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών όσον αφορά τον περιορισμό αποβλήτων σε είδη ένδυσης και υπόδησης.

Η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Σπάρτης θα έχει πολλά δώρα και εκπλήξεις για τους μικρούς και μεγάλους μαθητές των σχολείων με πιο ξεχωριστή την λειτουργία του ψυχαγωγικού-εκπαιδευτικού Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης που παρέχει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και σκοπό έχει την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Ανακύκλωσης Συσκευασιών στον μπλε κάδο.

Το Λούνα Πάρκ θα βρίσκεται στην πλατεία Ευαγγελιστρίας (δίπλα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη) στις 25 Νοεμβρίου από τις 10.00 και περιμένει μικρούς και μεγάλους να τους ενημερώσει για την σωστή χρήση του μπλε κάδου και των υλικών που αυτός δέχεται με βιωματικό τρόπο και διαδραστικά παιχνίδια.