Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/59924-proklitiki-kai-atuchis-i-proti-parembasi-tis-neas-genikis-grammateos-tou-dimou-sto-dimotiko-sumboulio/

Spartorama - Print | Προκλητική και ατυχής η πρώτη «παρέμβαση» της νέας Γενικής Γραμματέως του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Προκλητική και ατυχής η πρώτη «παρέμβαση» της νέας Γενικής Γραμματέως του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο - video

Προκλητική και ατυχής η πρώτη «παρέμβαση» της νέας Γενικής Γραμματέως του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο
Αργειτάκος: «Γελάτε και έχετε το θράσος να μιλάτε. Πολύ άσχημα ξεκινήσατε κυρία μου»
Οδός Εμπόρων

Πρόσφατα με τη απόφαση 16278/06-09-2022 του Δημάρχου Σπάρτης η κα Χάντζου Μαρία του Αλεξάνδρου, υπάλληλος του Δήμου Αμαρουσίου κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, διορίστηκε ως μετακλητή Γενική Γραμματέας του Δήμου Σπάρτης.

Η παρθενική εμφάνιση της νέας Γραμματέως (ως παρατηρητή) στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 28/9/2022 ήταν αποκαλυπτική. Στην αρχή της συνεδρίασης και ενώ το λόγο είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αργειτάκος ο οποίος ζητούσε εξηγήσεις από την κα Δαράκη για διαδικαστικούς χειρισμούς του προεδρείου, η κα Χάντζου χωρίς να έχει τον λόγο σχολίασε δυνατά «Τι γίνεται εδώ, ανάκριση γίνεται εδώ πέρα;».

Η ανεπίτρεπτη αυτή παρέμβαση προκάλεσε όπως είναι φυσικό την αντίδραση του κ. Αργειτάκου ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η κα Γραμματέας όταν συζητάμε καθαρά πολιτικά θέματα δεν έχει κανένα λόγο να παρεμβαίνει. Να μην επαναληφτεί». Η κυρία Χάντζου ζήτησε τον λόγο ο οποίος (με προτροπή του κ. Δημάρχου) δεν της εδόθη. Παρ’ όλα αυτά προχώρησε και σε δεύτερο σχόλιο (το οποίο δεν ακούγεται καλά στο βίντεο) προκαλώντας την μήνι του κ. Αργειτάκου ο οποίος σε πολύ έντονο ύφος δήλωσε: «Γελάτε και έχετε το θράσος να μιλάτε. Πολύ άσχημα ξεκινήσατε κυρία μου». Και μονολόγησε: «Άκου ρε, θα μας πει τώρα τι θα κάνουμε».

Θέση πήρε και ο κ. Βαλιώτης ο οποίος απευθυνόμενος προς την κα Χαντζου είπε «Θεωρώ ότι η παρέμβασή σας ήταν ατυχής» και υπονόησε ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας έχει πολλά να μάθει ακόμη (η κα Χάντζου είναι 43 ετών).

 

Σχόλιο:

Δεν ξέρω γιατί μου έρχεται στο νου η παροιμία «Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι». Θυμίζω ότι η κα Χάντζου είναι επιλογή του κ. Δημάρχου.

Στην παρθενική της παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο φάνηκε ότι διαθέτει μια εφηβική θρασύτητα και έναν παιδικό παρορμητισμό που μόνο θετική συνεισφορά δεν προμηνύεται να έχουν σε έναν οργανισμό όπως είναι ο Δήμος Σπάρτης.

Δεν κάνουν τα πολλά πτυχία και οι πολλές περγαμηνές την διαφορά. Η κοινωνική παιδεία και ο σεβασμός προς τον άλλον είναι οι βασικές προϋποθέσεις πάνω στις οποίες στηρίζονται -παγκοσμίως- όλες οι προσπάθειες για πρόοδο και ευημερία.

Απορία: Πως τέτοιο αστέρι (που μέσα σε ένα χρόνο θα αναμορφώσει διοικητικά τον Δήμο Σπάρτης) το άφησε να φύγει, μέσα από τα χέρια του, ο Δήμος Αμαρουσίου;


Ν. Μ.