Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/59908-na-kritikos-suntonismenes-kiniseis-gia-tous-ergates-gis/

Spartorama - Print | Ν. Κρητικός: «Συντονισμένες κινήσεις για τους Εργάτες Γης»

Ν. Κρητικός: «Συντονισμένες κινήσεις για τους Εργάτες Γης»

Ν. Κρητικός: «Συντονισμένες κινήσεις για τους Εργάτες Γης»
Συνάντηση του Βουλευτή Λακωνίας κ. Κρητικού με τον κ. Κωστή Χατζηδάκη
Οδός Εμπόρων

Την αναγκαιότητα αύξησης του αριθμού των εργατών γης στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας έθεσε στον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός κατά τη χθεσινή συνάντησή τους. Ειδικότερα, ο κ. Κρητικός τού μετέφερε πως το πλαφόν στον αριθμό των εργατών γης που επιτρέπεται να μετακληθούν συνιστά μείζον πρόβλημα και του ζήτησε να επιτραπεί γενναία αύξηση αυτού.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής Λακωνίας επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Λακωνίας κ. Νίκωνα Τζινιέρη, τον ενημέρωσε για τη συνάντηση με τον Υπουργό και του ζήτησε να κινηθεί άμεσα η διαδικασία μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος είναι τουλάχιστον να διπλασιαστεί το πλαφόν και παράλληλα να δοθεί παράταση για το ευνοϊκό καθεστώς μετάκλησης των εργατών γης σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν.4783/2021.

Οι τελευταίες ενέργειες έρχονται ως συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσε ο κ. Κρητικός με αίτημα την παράταση στην κατά παρέκκλιση διαδικασία μετάκλησης εργατών γης τρίτων χωρών. Ο ίδιος τόνισε: «Πρόκειται για μια δέσμη προσπαθειών και για συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλω στην κατεύθυνση εύρεσης της βέλτιστης λύσης».

 

Με εκτίμηση
Βουλευτής Λακωνίας,
Νέα Δημοκρατία
Νεοκλής Δ. Κρητικός