Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/59796-agiasmos-sto-mousiko-scholeio-spartis-kai-to-gumnasio-a-lukeio-megalopolis/

Spartorama - Print | Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης και το Γυμνάσιο – Λύκειο Μεγαλόπολης

Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης και το Γυμνάσιο – Λύκειο Μεγαλόπολης

Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης και το Γυμνάσιο – Λύκειο Μεγαλόπολης
Με ευχές για υγεία και πρόοδο από τον Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιο
Οδός Εμπόρων

Τις πύλες τους άνοιξαν την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Πατρίδα μας, για να υποδεχθούν τη μαθητιώσα νεολαία, με την ευχή η φετινή χρονιά να κυλήσει εποικοδομητικά και με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, παρουσία αρκετών τοπικών αρχόντων.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην αξία της σωστής Παιδείας, ιδιαίτερα στις ημέρες μας που οι κοινωνικές απαιτήσεις και οι προκλήσεις είναι πολλαπλάσιες από το παρελθόν, ενώ επισήμανε την ανάγκη οι διδαχές της Ορθόδοξης Πίστης μας να αποτελέσουν τον κύριο οδοδείκτη.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, μετέβη στη Μεγαλόπολη, όπου τέλεσε τον Αγιασμό για τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και του Λυκείου της αρκαδικής πόλης, ενώ απηύθυνε και πατρικά λόγια αγάπης. Στην συνέχεια τελέσθηκε ο Αγιασμός της ανακαινισμένης αίθουσας του Γυμναστήριου του σχολείου.