Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/59519-o-na-koufos-parousiazei-to-neo-biblio-tou-me-titlo-osios-neilos-o-muroblutis/

Spartorama - Print | Ο Ν. Κουφός Παρουσιάζει το Νέο Βιβλίο του με Τίτλο: «Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης»

Ο Ν. Κουφός Παρουσιάζει το Νέο Βιβλίο του με Τίτλο: «Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης»

Ο Ν. Κουφός Παρουσιάζει το Νέο Βιβλίο του με Τίτλο: «Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης»
Μία μοναδική μονογραφία για τον Όσιο ο οποίος καταγόταν από τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας
Οδός Εμπόρων

Ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των απανταχού Καστανιτσιωτών, Καστάνιτσας Αρκαδίας, οι εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Νικόλαος Ι. Κουφός, παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του με τίτλο: «Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης», τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Καστάνιτσας Αρκαδίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Η Αναστασία Σγούρδα - Μπάρδη, Αντιπρόεδρος του Μορφωτικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου των απανταχού Καστανιτσιωτών, Καστάνιτσας Αρκαδίας
  • Η Μαρία Λάμπρου, Φιλόλογος και
  • Ο συγγραφέας του βιβλίου 

Το βιβλίο αποτελεί μία μοναδική μονογραφία για τον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη, ο οποίος καταγόταν από τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, το κοσμικό όνομά του ήταν Νικόλαος Τερζάκης και αγίασε ως ασκητής στον Άθωνα, κατά το πρώτο μισό του 17ου αιώνα.

Ο συγγραφέας διηγείται: 

«Οδοιπορώντας για το Σπήλαιο του Αγίου Νείλου του Μυροβλύτου, αναλογίζομαι την αδάμαστη θέληση τού Αγίου, πού ήρθε εδώ, στη βράχινη παρειά τού Άθωνα κατά τον 17ο αιώνα, από τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας και το γειτονικό Μοναστήρι τής Παναγίας τής Μαλεβής, για να πολεμήσει στην ανώτατη πνευματική έπαλξη του αγιωνύμου Όρους.

Ιστάμενος έμπροσθεν της εισόδου του Σπηλαίου του Αγίου Νείλου, πανευτυχής και πανευδαίμων από την εκπλήρωση του σκοπού, αισθάνομαι πιο κοντά στον ουρανό, παρά στη γή που ακροπατώ. Μετά την κοίμησή του, από εδώ που ήταν ο τάφος του, έρρεε άφθονο το μύρο κι έπεφτε από ύψος διακοσίων πενήντα μέτρων στη θάλασσα, όπου το περισυνέλεγαν οι χριστιανοί».