Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/59449-prosklisi-tou-na-koufou-stin-parousiasi-tou-neou-tou-bibliou-elia-kai-ladi-stin-neapoli-lakonias/

Spartorama - Print | Πρόσκληση του Ν. Κουφού στην Παρουσίαση του Νέου του Βιβλίου «Ελιά και Λάδι» στην Νεάπολη Λακωνίας

Πρόσκληση του Ν. Κουφού στην Παρουσίαση του Νέου του Βιβλίου «Ελιά και Λάδι» στην Νεάπολη Λακωνίας

Πρόσκληση του Ν. Κουφού στην Παρουσίαση του Νέου του Βιβλίου «Ελιά και Λάδι» στην Νεάπολη Λακωνίας
Το βιβλίο θα σχολιάσουν εκλεκτοί ομιλητές
Οδός Εμπόρων

To Βιβλιοπωλείο «Γνώση» (Μαρουλή Κατζιλιέρη), οι Εκδόσεις iWrite και ο Νικόλαος Κουφός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ελιά και Λάδι» το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 19:30 μ.μ. στην Καφετέρια Μπιλλίνη στην Νεάπολη.

Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσει η Νάγια Λεων. Γρηγοράκου (δικηγόρος Αθηνών LLM sστο Ναυτικό Δίκαιο, LLM στο Διεθνές Δίκαιο, υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιώς), ο Μηνάς Αναστασάκης (ερευνητής, λαογράφος) και η Αικατερίνη Ανδρέου (οικονομολόγος, Διευθύντρια ΕΠΑΛ Νεάπολης Λακωνίας).

Ο Συγγραφέας Ν. Ι. Κουφός σχολιάζει:

«Με τις παραλλαγές του μύθου και της ιστορίας για την προέλευση και την καταγωγή της, η ελιά η αείφυλλος θεωρείται δέντρο ιερό, σύμβολο σοφίας, ειρήνης, αφθονίας, ελπίδας, δόξας και θριάμβου. Έθρεφε τον φτωχό γεωργό σε χρόνια δύστυχα και έδινε υλική δύναμη στον ελαιοπαραγωγό κτηματία και τον έμπορο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην οικονομική ανάπτυξη και την πολιτισμική πρόοδο της κοινωνίας. Χρησίμευε ως φάρμακο κατά των ασθενειών και των τραυμάτων και συμμετείχε ακατάπαυστα στη λατρεία του Θεού, καίγοντας εντός των ιερών το λάδι της, την αρχέγονη πηγή φωτός. Καλλώπιζε τα σφριγηλά κορμιά των αθλητών και τα καλλίγραμμα των γυναικών, στεφάνωνε τους νικητές των Πανελληνίων και Ολυμπιακών αγώνων, έδειχνε πάντοτε τον δρόμο της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών».