Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/59370-oi-mathites-tis-spartis-protagonistes-stin-ethelontiki-dendrofuteusi-a-futofuteusi/

Spartorama - Print | Οι Μαθητές της Σπάρτης «Πρωταγωνιστές» στην Εθελοντική Δενδροφύτευση – Φυτοφύτευση

Οι Μαθητές της Σπάρτης «Πρωταγωνιστές» στην Εθελοντική Δενδροφύτευση – Φυτοφύτευση

Οι Μαθητές της Σπάρτης «Πρωταγωνιστές» στην Εθελοντική Δενδροφύτευση – Φυτοφύτευση
Στα παρτέρια έξω από το δημοτικό στάδιο Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας 11 Ιουλίου η εθελοντική δενδροφύτευση – φυτοφύτευση, την οποία διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης στα παρτέρια πλησίον του ανδριάντα του Λεωνίδα έξω από το δημοτικό στάδιο Σπάρτης.

Οι μικροί «δενδροφυτευτές» φόρεσαν τα γάντια τους και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και των μελών του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος φύτεψαν γρήγορα και εύκολα τα λουλούδια, καθώς το χώμα ήταν ήδη έτοιμο με τη φροντίδα συνεργείου του Δήμου. Τα παιδιά αντιλήφθηκαν πόσο σημαντικά είναι τα φυτά και τα δέντρα για τη φύση και τον αέρα που αναπνέουμε και σίγουρα κατανόησαν στην πράξη την αξία της δενδροφύτευσης. Εξέφρασαν μάλιστα την επιθυμία να τα φροντίζουν και αργότερα και να τα δουν να μεγαλώνουν!

Δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον, που χτίζουν οικολογική συνείδηση και μαθαίνουν στα παιδιά μας να αγαπάνε και να προστατεύουν τη φύση, πρέπει να στηρίζονται από όλους τους φορείς και την τοπική κοινωνία.

Στη δράση συμμετείχαν ως εθελοντές μαθητές από το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκου παρουσία της διευθύντριας και εκπαιδευτικών, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δροσιστικούς χυμούς προσέφερε η εταιρεία Biofresh.

 

 

Η Πρόεδρος
του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού
& Περιβάλλοντος Δήμου  Σπάρτης
Ευγενία Πρέβα