Vekrakos
Spartorama | Ο Δήμος Γορτυνίας Ανακήρυξε Επίτιμο Δημότη του τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο

Ο Δήμος Γορτυνίας Ανακήρυξε Επίτιμο Δημότη του τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο

Spartorama 08/07/2022 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Εκκλησία Κοινωνία Πολιτική
Ο Δήμος Γορτυνίας Ανακήρυξε Επίτιμο Δημότη του τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της πολιούχου της Δημητσάνας Αγίας Κυριακής
Οδός Εμπόρων

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου της Δημητσάνας Αγίας Κυριακής, στο πλαίσιο των οποίων ο Δήμος Γορτυνίας -παρουσία και του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου- ανακήρυξε επίτιμο δημότη του τον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο.

Ο περιφερειάρχης, με την αφορμή της τιμής από τον Δήμο Γορτυνίας προς τον εν λόγω ιεράρχη, σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ότι ο μητροπολίτης Ευστάθιος «δίδαξε με τον λόγο, αλλά κυρίως δίδαξε με το παράδειγμά του, τη ζωή του, την ανιδιοτελή του συμπεριφορά, με την αγάπη για τον συνάνθρωπο, με την αλληλεγγύη την οποία επέδειξε». Και συνέχισε:

«Χιλιάδες άνθρωποι άκουσαν τον λόγο του και πολλοί περισσότεροι παραδειγματίστηκαν από το έργο και την συμπεριφορά του, στη Μεσσηνία, στην Λακωνία, στην Αρκαδία. Οπου κι αν επέρασε ήταν ένα παράδειγμα, ο κανόνας της πίστεως και η εικόνα της πραότητας» τόνισε ο Π. Νίκας αναφερόμενος στον μητροπολίτη Ευστάθιο.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης μιλώντας για τον Πρ. Παυλόπουλο, έκανε αναφορά στην πολιτική και εθνική προσφορά του, επισημαίνοντας ιδιαίτερα «την αποφασιστική συμβολή του ώστε να παραμείνει, το 2015, η Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Στις σημερινές εκδηλώσεις, στην Δημητσάνα, παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, οι βουλευτές Κώστας Βλάσης και Γιώργος Παπαηλιού, ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών φορέων και συλλόγων.

Ο Π. Νίκας παρέστη και το απόγευμα χθες, Τετάρτη 6 Ιουλίου, στην έναρξη των εκδηλώσεων για την εορτή της πολιούχου της Δημητσάνας.







  



Οδός Εμπόρων