Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/59210-o-megalos-asthenis-ka-nika-sti-leitourgia-tou-peasua-den-einai-i-apli-analogiki-alla-i-diki-sas-politiki-nootropia/

Spartorama - Print | «Ο «Μεγάλος ασθενής» κ. Νίκα στη λειτουργία του Πε.Συ. δεν είναι η Απλή Αναλογική αλλά η δική σας πολιτική νοοτροπία»

«Ο «Μεγάλος ασθενής» κ. Νίκα στη λειτουργία του Πε.Συ. δεν είναι η Απλή Αναλογική αλλά η δική σας πολιτική νοοτροπία»

«Ο «Μεγάλος ασθενής» κ. Νίκα στη λειτουργία του Πε.Συ. δεν είναι η Απλή Αναλογική αλλά η δική σας πολιτική νοοτροπία»
Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη μετά την έλλειψη απαρτίας, προσπαθώντας να απαξιώσει τη σημαντική και ηχηρή διαμαρτυρία των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζει την Περιφέρεια ως ιδιοκτησία του
Οδός Εμπόρων

Το σύνολο των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου (πλην της Ελληνικής Αυγής) απείχε από τη σημερινή συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ.Π., με αποτέλεσμα να παραστούν 20 Περιφερειακοί Σύμβουλοι και η συνεδρίαση να αναβληθεί λόγω μη απαρτίας.

Η αναγγελία του κ. Προέδρου, μετά από εντολή του κ. Νίκα, ότι ήταν παρόντες 22 Περιφερειακοί Σύμβουλοι είναι ψευδής και παραπλανητική. Η παράταξη του κ. Μπουντρούκα που αποτελείται από δύο Περιφερειακούς Συμβούλους δεν παρευρέθηκε στη συνεδρίαση. (Αν ο κ. Νίκας γνώριζε ότι θα… προσέλθει, δεν αφορά φυσικά την καταμέτρηση των παρόντων κατά τη διαδικασία της απαρτίας). 

Ο  κ. Νίκας αντί να προβληματιστεί κάνοντας την αυτοκριτική του, προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες στην Απλή Αναλογική και στα μέλη της Αντιπολίτευσης για τη μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης, παρότι γνωρίζει πολύ καλά ότι αποκλειστικά υπεύθυνος είναι η αντιδημοκρατική και η αντιθεσμική συμπεριφορά του Προέδρου, μετά από εντολές του ιδίου.

Ο Κανονισμός λειτουργίας του Συλλογικού Οργάνου παραβιάζεται συνεχώς, δεν τηρούνται προθεσμίες όπως προβλέπονται από το Νόμο και το τελευταίο χρονικό διάστημα σε δύο  περιπτώσεις άλλη ημερομηνία ανακοινώνει ο Πρόεδρος για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων και άλλη τελικά προκύπτει με την αποστολή της πρόσκλησης.

Η μεθοδευμένη εμμονική συμπεριφορά του κ. Περιφερειάρχη,  από  την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του, να προσπαθεί με κάθε τρόπο να «εξαφανίσει» την παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε σε πολιτικά αδιέξοδα.

Ο «Μεγάλος ασθενής» κ. Νίκα στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν είναι η Απλή Αναλογική αλλά η δική σας πολιτική νοοτροπία που χαρακτηρίζεται από αυταρχισμό, αλαζονεία, αμετροέπεια και παντελή έλλειψη συνεργασίας και συναίνεσης. 

Οι σημερινές δηλώσεις του κ.Περιφερειάρχη μετά την έλλειψη απαρτίας, προσπαθώντας να απαξιώσει τη  σημαντική και ηχηρή διαμαρτυρία των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζει την Περιφέρεια ως ιδιοκτησία του.

Οι Πελοποννήσιοι πολίτες γνωρίζουν, ότι με υπογραφές των μελών των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, έχουν συζητηθεί σημαντικά θέματα στα Περιφερειακά Συμβούλια, όταν ο κ.Νίκας και η παράταξη του ήταν αρνητική σε αυτές τις συζητήσεις. Με πρωτοβουλία των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους Πελοποννήσιους πολίτες όπως η λήψη μέτρων των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές, η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς και παραγωγούς των εσπεριδοειδών, η ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών, το ΠΟΠ «ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» καθώς και για σοβαρά θεσμικά και πολιτικά θέματα όπως η λήψη απόφασης-καταγγελίας για τον αντιδημοκρατικό «Νόμο Θεοδωρικάκου», έκδοση ψηφίσματος για τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, για τις φασιστικές επιθέσεις σε μαθητές στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα κα.

Οι πολίτες επίσης γνωρίζουν ότι δώσατε «εντολή» στα μέλη της παράταξης σας να μην προσέλθουν στη συζήτηση του θέματος που αφορούσε τον οδικό άξονα «Καλό Νερό - Τσακώνα», που κατόπιν συλλογής υπογραφών των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης συζητήθηκε το Φεβρουάριο.

Κύριε Νίκα, θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθείτε ότι η ετυμηγορία του Πελοποννησιακού λαού στις εκλογές, δεν σας έδωσε την απαραίτητη πλειοψηφία για να μπορείτε να συνεδριάζετε και να λαμβάνετε αποφάσεις. Χωρίς την παρουσία, όπως αποδείχθηκε από τη σημερινή συνεδρίαση, των Περιφερειακών Συμβούλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ούτε καν απαρτία δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε!

 

Υ.Γ. Κύριε Πρόεδρε, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως η σημερινή συνεδρίαση ήταν η 11η τακτική και όχι η 10η, όπως αναφέρατε στην αρχή της συνεδρίασης.