Vekrakos
Spartorama | Ένα πρωτότυπο δώρο για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου» της Μητροπόλεως μας

Ένα πρωτότυπο δώρο για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου» της Μητροπόλεως μας

Spartorama 07/06/2022 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Εκκλησία Κοινωνία Πολιτισμός
Ένα πρωτότυπο δώρο για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου» της Μητροπόλεως μας
Μια μια φορητή εικόνα του Χριστού ώς ευλογών
Οδός Εμπόρων

Η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναγορεύθηκε σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Περιβάλλοντος της Σχολής Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην Ζάκυνθο, στην έδρα του Τμήματος Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου 2022, ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος και η Πρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Καθηγήτρια Αικατερίνη Καμπάση. Ο Πρύτανης του Ιδρύματος, με την προσφώνησή του εκκίνησε την τελετή, αναφέροντας ότι «η πεμπτουσία αυτής της τελετής αναγόρευσης είναι να αναδείξει την Εθνική και Παγκόσμια αναγκαιότητα για την προστασία του Περιβάλλοντος, την προστασία του κοινού μας τόπου, της Γης, τιμώντας παράλληλα έναν από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του εν λόγω εγχειρήματος.».

Ακολούθησε η εκφώνηση του επαίνου για την τιμώμενη από τον Κοσμήτορα της Σχολής Περιβάλλοντος, Καθηγητή Διονύσιο Κουλουγλιώτη, ο οποίος προέβη σε εκτενή αναφορά στη δικαιοδοτική δραστηριότητα της τιμωμένης αναφορικά με θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης κατά τη θητεία της στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταλήγοντας ότι «η Α.Ε. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ως πρόσωπο-πρότυπο με αποδεδειγμένες περιβαλλοντικές και κοινωνικές ευαισθησίες και μακρόχρονη προσφορά στο δίκαιο του περιβάλλοντος, δημιουργεί νέα ελπίδα στον ατέρμονο αγώνα των επιστημόνων που υπηρετούν το περιβάλλον, για “το κοινό μας μέλλον”».

Στη συνέχεια, μετά την ανάγνωση του ομόφωνου ψηφίσματος της Συνέλευσης του Τμήματος Περιβάλλοντος από την Πρόεδρό του, Καθηγήτρια Αικατερίνη Καμπάση, ο Πρύτανης του Ιδρύματος προχώρησε στην αναγόρευση και στην απονομή του τίτλου της επίτιμης διδάκτορα.

Στο τέλος αποδόθηκαν δύο δώρα από το Τμήμα Περιβάλλοντος, εκ των οποίων ένα από αυτά ήταν μια φορητή εικόνα του Χριστού ώς ευλογών όπου την φιλοτέχνησε ο Διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου» της Μητροπόλεως μας Επικ. Καθηγητής Χρήστος Καρύδης.


Οδός Εμπόρων