Τα πρώτα επίσημα πλάνα ήρθαν... Και δημιουργούν μια νέα ιστορία...
Θα ακολουθήσουν κι άλλα καθώς και βίντεο που θα σας
ταξιδέψουν στην Αμερική, στον ιστορικό και επιβλητικό χώρο του Yale Schwarzman
Center του φημισμένου πανεπιστημίου Yale, σε ένα κατάμεστο από κόσμο Συμπόσιο
που η καρδιά του χτυπούσε Αρχαία Ελλάδα και Αρχαία Σπάρτη. Ένα ιστορικό γεγονός πλέον... Η ιδέα, αυτού του πολύ σπουδαίου παγκόσμιου γεγονότος, ήταν
ένα μεγάλο πιστεύω μου πολλά χρόνια πίσω και έτσι ξεκίνησε από τη Σπάρτη, σε
μια επίσκεψη στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου του Έλληνα καθηγητή του
Yale School of Public Health, Τάσσος Κυριακίδης
και αγκαλιάστηκε από το υπό ίδρυση Yale Olive Sciences and Health
Institute καθώς και όλα τα τμήματα του γνωστού πανεπιστημίου της Αμερικής, και
από εκεί ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, σε πολλές γλώσσες και χώρες ήδη. Μίλησαν πολλοί επιστήμονες για αυτό το γεγονός όπως ο
καθηγητής Paul Freedman Department of History at Yale University , ο γενικός
γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου
Εξωτερικών, καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Έλληνας πρόξενος της Νέας Υόρκης
Κωνσταντίνος Κούτρας, ο βραβευμένος Έλληνας σεφ με αστέρι Michelin Μιχάλης
Ψιλάκης (Michael Psilakis), καθώς και ο διεθνής κριτής και γευσιγνώστης
ελαιολάδου Fil Bucchino που μαζί με τον καθηγητή Τάσσο Κυριακίδη εξήγησαν στους
παρευρισκόμενους τη γευσιγνωσία του ελαιολάδου. Απολαύστε τις πρώτες εικόνες από το Yale Hospitality και
αισθανθείτε την κύρια ιδέα του Συμποσίου "Αρχαία Ελληνική Κουζίνα:
Επιστροφή στο Μέλλον", που είναι η εισαγωγή στην κυρίαρχη φιλοσοφία, τον
πολιτισμό αλλά και στη σοφία της λιτότητας της Αρχαίας Ελληνικής &
Σπαρτιατικής διατροφής, από το χθες στο σήμερα και στο μέλλον. Θα ακολουθήσει κι άλλο υλικό από το event σε νεότερες
αναρτήσεις, προς το παρόν απολαύστε την Ελλάδα και τη Σπάρτη μας από το χθες
στο σήμερα, μέσα από το ελαιόλαδο και την διατροφή. (Photo Credit David Zheng, 19 & 20 Απριλίου 2022...)