Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/59002-dimos-spartis-biosimi-mikrokinitikotita-meso-sustimatos-koinochriston-podilaton/

Spartorama - Print | Δήμος Σπάρτης: «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων»

Δήμος Σπάρτης: «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων»

Δήμος Σπάρτης: «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων»
Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 256.000 €
Οδός Εμπόρων

Εκδόθηκε η  αρ. πρωτ. 5074/16-05-2022 απόφαση ένταξης πράξης της ΕΥΔ/ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ με θέμα: «Ένταξη της Πράξης: «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)» με κύριο δικαιούχο το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε)  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Ο Δήμος Σπάρτης ως συνδικαιούχος της Πράξης εξασφαλίζει ποσό 256.000 €, για την υλοποίηση δράσεων βιώσιμης αστικής μικροκινητικότητας στη περιοχή μας.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της αριθμ. 1/2022 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: ΩΖ73Ω1Ν-Ψ8Β), είχε υποβληθεί από το Δήμο Σπάρτης το αρ. πρωτ. 682/14-1-2022 αίτημα-εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής του Δήμου ως Εταίρος Δικαιούχος στην πρόταση του ΚΑΠΕ (κύριος δικαιούχος), στο πλαίσιο της Πρόσκλησης της ΕΥΔ/ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, Μικροκινητικότητα, Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Μετακινήσεων» (κωδ. πρόσκλησης 4950, αρ. πρωτ. 12143/29-11-2021, ΑΔΑ: ΨΞΓΡ46ΜΤΛΡ-Φ5Π).

Αντικείμενο της Πράξης είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων, το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις (εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικρο-κινητικότητας, πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικρο-κινητικότητας) θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικρο-κινητικότητας.