Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/58995-ylopoiithike-i-proti-drasi-tis-suntirisis-kai-apokatastasis-tis-ieras-monis-timiou-prodromou-suntzafiou---chrusafon/

Spartorama - Print | Υλοποιήθηκε η πρώτη δράση της συντήρησης και αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Συντζαφίου - Χρυσάφων

Υλοποιήθηκε η πρώτη δράση της συντήρησης και αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Συντζαφίου - Χρυσάφων

Υλοποιήθηκε η πρώτη δράση της συντήρησης και αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Συντζαφίου - Χρυσάφων
Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής, συνέδραμαν τους ανωτέρω στην προσπάθειά τους, ο Εφημέριος Χρυσάφων και Μέλος της Δ. Ε. π. Νικόλαος Κωνσταντάκης, καθώς και ο Γραμματέας της Δ. Ε., κ. Νικόλαος Ι. Κουφός
Οδός Εμπόρων

Το Σάββατο, 14 Μαΐου 2022, υλοποιήθηκε η πρώτη δράση της Διοικούσας Επιτροπής της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Συντζαφίου - Χρυσάφων, η οποία αφορούσε  στην αποκοπή της άγριας βλάστησης γύρω από τα κτίρια της Ιεράς Μονής.

Κατόπιν της σχετικής άδειας  της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας, αποκόπηκε από ομάδα εθελοντών κατοίκων της Χρύσαφας, οι οποίοι διέθεταν τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό, η άγρια αυτοφυής βλάστηση, που εφαπτόταν με την εξωτερική πλευρά των κτιρίων και προξενούσε φθορές σ’ αυτά, παράλληλα δε αποτελούσε διαρκή κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς και επιπρόσθετα εμπόδιζε την πρόσβαση σε ειδικευμένα άτομα, που πρόκειται να εξετάσουν την κατάσταση των κτιρίων, ενόψει της συντήρησης και αποκατάστασης της ανασυσταθείσης Ιεράς Μονής.

Οι εθελοντές, που ήταν ειδικευμένοι στην κοπή ξύλων με αλυσοπρίονο, κατόπιν επίπονης εργασίας, ολοκλήρωσαν με επιτυχία, το δύσκολο έργο της αποψίλωσης περιμετρικά της Μονής - αφού αυτή περιβάλλεται από δύσβατο και βραχώδες έδαφος το οποίο καταλήγει σε μεγάλο κρημνό - είναι οι ακόλουθοι: 

  • Αργιανάς Δημήτριος του Γεωργίου
  • Κυριακούλιας Ιωάννης του Γεωργίου
  • Κυριακούλιας Γεώργιος του Ιωάννη
  • Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης του Νικολάου
  • Κυριακούλιας Θεόδωρος του Ιωάννη
  • Πετράκος Βρασίδας του Πέτρου 

Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής, συνέδραμαν τους ανωτέρω στην προσπάθειά τους, ο Εφημέριος Χρυσάφων και Μέλος της Δ. Ε. π. Νικόλαος Κωνσταντάκης, καθώς και ο Γραμματέας της Δ. Ε., κ. Νικόλαος Ι. Κουφός.

Η Διοικούσα Επιτροπή, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τους ανωτέρω κοπιάσαντας, υπέρ της Ιεράς Μονής και εύχεται όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, τους ενισχύει και τους προστατεύει μετά των οικογενειών τους.

 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δ. Ε.
Νικόλαος Ι. Κουφός