Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/58983-tatoulis-o-diasurmos-tou-perifereiakou-thesmou-me-akraies-sumperifores-kai-antithesmikes-akrobasies--enteinetai-dustuchos-stin-peloponnisoa/

Spartorama - Print | Τατούλης: Ο διασυρμός του Περιφερειακού θεσμού με ακραίες συμπεριφορές και αντιθεσμικές ακροβασίες, εντείνεται δυστυχώς στην Πελοπόννησο.

Τατούλης: Ο διασυρμός του Περιφερειακού θεσμού με ακραίες συμπεριφορές και αντιθεσμικές ακροβασίες, εντείνεται δυστυχώς στην Πελοπόννησο.

Τατούλης: Ο διασυρμός του Περιφερειακού θεσμού με ακραίες συμπεριφορές και αντιθεσμικές ακροβασίες, εντείνεται δυστυχώς στην Πελοπόννησο.
Καταγγέλλουμε τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, τις απρέπειες και την προσπάθεια χειραγώγησης στα εξωφρενικά, εκδικητικά και εγωπαθή «θέλω» του κ. Νίκα, που προσβάλλουν και μειώνουν το κύρος του Περιφερειακού θεσμού
Οδός Εμπόρων

Το μηδενικό έργο και τα συνεχή ψέματα του κ.Νίκα έχουν γίνει απολύτως ορατά στους πολίτες και η Περιφερειακή Αρχή κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποφύγει τον έλεγχο από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης. 

Η μοναδική Δημοκρατική λειτουργία που απέμεινε στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, μετά τις Κυβερνητικές παρεμβάσεις με πρόσχημα την κυβερνησιμότητα, είναι οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο ρόλος του ανώτερου πολιτικού οργάνου της Περιφέρειας είναι απολύτως περιγεγραμμένος στο υφιστάμενο Νομικό πλαίσιο με αρμοδιότητες, υποχρεώσεις και δικαιώματα όλων των Περιφερειακών Συμβούλων.

Η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα δοκιμάζει συνεχώς τις αντοχές των Δημοκρατικά εκλεγμένων Συμβούλων, με αυθαιρεσίες,  τακτικισμούς, αναξιοπρεπείς και πεζοδρομιακές συμπεριφορές.

Ως επιτομή της αντιδημοκρατικής διαδικασίας χαρακτηρίζεται η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου ο Κανονισμός έγινε κουρέλι από τις εντολές του κ.Νίκα (του «άφαντου» κ.Νίκα), ο οποίος κρυβόταν πίσω από την κουίντα και έδινε συνεχώς εντολές προς τον Πρόεδρο του Σώματος, ο οποίος φυσικά τις εκτελούσε αμέσως «σαν στρατιωτάκι ακούνητο, αμίλητο και αγέλαστο!».  

Ο κ. Πρόεδρος κατ΄ εντολή του κ. Νίκα διέκοψε το Περιφερειακό Συμβούλιο μόλις τις δύο πρώτες ώρες(!) αρνούμενος να θέσει σε ψηφοφορία τα θέματα εκτός Ημερήσιας Διάταξης που πρότειναν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης.

Και ενώ στον Κανονισμό αναφέρεται ρητά πως για τη συζήτηση ή μη των θεμάτων που θέτονται από τους Περιφερειακούς Συμβούλους για εκτός Ημερήσιας Διάταξης αποφασίζει το Συλλογικό Όργανο, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφασίζει ο «Μεγαλειότατος» κ. Νίκας!

Καταγγέλλουμε τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, τις απρέπειες και την προσπάθεια χειραγώγησης στα εξωφρενικά, εκδικητικά και εγωπαθή «θέλω» του κ. Νίκα, που προσβάλλουν και μειώνουν το κύρος του Περιφερειακού θεσμού.

Καλούμε σε κοινό μέτωπο τις Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, για να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, διότι πιστεύουμε ακράδαντα πως ο θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας, αποτελεί τη μοναδική ίσως ελπίδα, για ανόρθωση της Χώρας και ουσιαστική στήριξη της Ελληνικής κοινωνίας.