Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/58928-ekthesi-tis-litous-moustakaki-ostraka-aaaaaaaaa/

Spartorama - Print | Έκθεση της Λητούς Μουστακάκη: «Όστρακα Revisited»

Έκθεση της Λητούς Μουστακάκη: «Όστρακα Revisited»

Έκθεση της Λητούς Μουστακάκη: «Όστρακα Revisited»
Oartath.gr Παρασκευή 13/5 έως 21/5 Τρίτη έως Σάββατο 18:00-21:00 - Εγκαίνια Παρασκευή 13/5 (έναρξη 17:00) - Είσοδος ελεύθερη
Οδός Εμπόρων

ΟΣΤΡΑΚΑ REVISITED

Η Λητώ Μουστακάκη έρχεται στον ισόγειο πάτωμα του χώρου τέχνης Ο για να ξαναθέσει, παραθέσει τα Όστρακα της. Μια εργασία η οποία ξεκίνησε το 2017, τότε που έριξε γύψο στα πρώτα της blisters (βιομηχανικές πλαστικές προστατευτικές θήκες προϊόντων). Αρχικά θέλησε να τα απαλλάξει από την κοινή τους χρήση, να τα αναβαθμίσει οντολογικά και αναδείξει έτσι την μοναδικότητα τους.

Αυτά τα έργα, εκτός από μεμονωμένα γύψινα γλυπτά-τοτέμ σχημάτισαν εικόνες και οδήγησαν και σε συνθέσεις. Στη συνέχεια, δηλαδή στην παρούσα φάση, έδωσε ζωγραφικό χώρο στα όντα αυτά που είχα ανασύρει, μελετώντας στην ουσία την «ιδέα» που σχημάτισε η ίδια γι΄αυτά.

Έχουν πια διττή ταυτότητα. Έρχονται από πολύ παλιά. Μιλούν για τις πολλές ζωές τους. Για μυστικά των ανθρώπων και της φύσης. Την ίδια στιγμή όμως, είναι όντα που ζουν στο μέλλον και στέλνουν μηνύματα με νέες ιδέες και δικά τους μυστικά. Δεν είναι ξεκάθαρο όμως πότε είναι τότε, τώρα, μετά, κοντά ή μακριά στον χρόνο. Μεταφέρουν κραδασμούς πρωτόγονους, άγριους, αλλά ταυτόχρονα προσεχείς, ερχόμενους. Η μεταφορά στο χρόνο είναι συνεχής και η ανταλλαγή σινιάλων σε βρίσκει στο μέσον ως παρατηρητή και αποδέκτη.


* Το πρώτο μέρος παρουσιάστηκε το 2018 στο Fokia Nou ArtSpace με τον τίτλο «Είδα. Όστρακα. Γεμάτα» όπου: Είδα- Επειδή τα αναγνώρισα (και οίδα). Όστρακα - Είναι λευκά σαν οστά κι απροδιορίστου ηλικίας. Γεμάτα- Η διαδικασία της ενσάρκωσης (έγχυση γύψου).


Η Λητώ Μουστακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζεί και εργάζεται. Μεγάλωσε στην Σπάρτη, όπου ασχολήθηκε με την φωτογραφία και το ψηφιδωτό. Έχει σπουδάσει ζωγραφική και χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου αποφοίτησε το 2014. Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα βιτρώ της μεθόδου Tifanny΄s, ετήσια σεμινάρια σκηνογραφίας με τη Μαρία Χανιωτάκη και γλυπτική για τέσσερα χρόνια στα εργαστήρια τέχνης της Αγίας Παρασκευής. Μέρος της εικαστικής της έρευνας πλέον αποτελεί και ο πειραματισμός με τον ήχο.


Oartath.gr Παρασκευή 13/5 έως 21/5 Τρίτη έως Σάββατο 18:00-21:00
Εγκαίνια Παρασκευή 13 / 5 (έναρξη 17:00)
Είσοδος ελεύθερη