Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/58927-giortazoume-ti-diethni-imera-mouseion-sto-mouseio-elias-kai-ellinikou-ladiou-sti-sparti/

Spartorama - Print | Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη
Tην Τετάρτη 18 Μαΐου (ώρες 10:00–14:00), εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης
Οδός Εμπόρων

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), οργανώνει, την Τετάρτη 18 Μαΐου (ώρες 10:00–14:00), εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Συγκεκριμένα, η σύμπραξη καλλιτεχνών, εργοθεραπευτών και παιδαγωγών «Πολύχρωμες Νομάδες» θα υλοποιήσει τα εργαστήρια με τίτλο «Γεφυρώνοντας τις διαφορετικότητες», για σχολικές ομάδες Ειδικών Δημοτικών Σχολείων. Συνδυάζοντας το δημιουργικό δράμα με τη μη κατευθυνόμενη αφήγηση και τη δημιουργική σκέψη, οι «Πολύχρωμες Νομάδες» θα δώσουν το έναυσμα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να οπτικοποιήσουν φανταστικές ιστορίες με πρωταγωνιστές τους εαυτούς τους, βοηθώντας τους να ανακαλύψουν τις απεριόριστες δυνατότητές τους. 

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. 

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, 10:00-18:00).

 

* Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

** Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Τετάρτη 18/5 η είσοδος στα εννέα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10 στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους). 

 

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τ: 27310 89315 | www.piop.gr