Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/58916-minuma-tou-nikona-tzinieri-gia-tin-giorti-tis-miteras/

Spartorama - Print | Μήνυμα του Νίκωνα Τζινιέρη για την Γιορτή της Μητέρας

Μήνυμα του Νίκωνα Τζινιέρη για την Γιορτή της Μητέρας

Μήνυμα του Νίκωνα Τζινιέρη για την Γιορτή της Μητέρας
«Οι κοινωνίες απαιτούν από της σημερινές μητέρες πολλούς ρόλους, με αποτέλεσμα αυτές να δέχονται πιέσεις τις οποίες τις οποίες οφείλουμε να αποσυμπιέσουμε είτε ως πρόσωπα, είτε ως κράτος»
Οδός Εμπόρων

Σήμερα τιμάμε την μητέρα με μια γιορτή καθαρά συμβολική, μιας και ο ρόλος της μάνας είναι ισόβιος όπως πολύ καλά ξέρουν οι μανάδες του κόσμου όλου.

Η μητρότητα για μια γυναίκα δεν αλλάζει απλά την καθημερινότητα και τις προτεραιότητές της αλλά και όλη την κοσμοθεωρία της, επιφορτιζόμενη έναν ιερό, ισόβιο ρόλο. Η μάνα θα γίνει ο θεμέλιος λίθος για την ανατροφή και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα της νέας ζωής, αποτελώντας γι΄ αυτή τη μοναδική σταθερά της στην μακριά, απρόβλεπτη συνέχειά της.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα αποτελεί ακόμα ζητούμενο η απόλυτη ισότητα για την γυναίκα  στο κοινωνικό περιβάλλον της από τη στιγμή που γίνεται μάνα και ταυτόχρονα διεκδικεί τη θέση της και στον επαγγελματικό στίβο. Οι κοινωνίες απαιτούν από της σημερινές μητέρες πολλούς ρόλους, με αποτέλεσμα αυτές να δέχονται πιέσεις τις οποίες τις οποίες οφείλουμε να αναγνωρίζουμε και να καταβάλουμε προσπάθεια να  αποσυμπιέσουμε είτε ως πρόσωπα, είτε ως κράτος.


Νίκων Τζινιέρης
Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας