Vekrakos
Spartorama | «Της ελιάς τα παραμύθια»: Παράσταση στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

«Της ελιάς τα παραμύθια»: Παράσταση στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Spartorama 14/03/2022 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Κοινωνία Παιδεία Πολιτισμός
«Της ελιάς τα παραμύθια»: Παράσταση στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Η αφηγήτρια και ψυχοπαιδαγωγός Σάσα Βούλγαρη θα παρουσιάσει, σε γονείς και παιδιά, ηλικίας έξι ετών και άνω, ένα πρόγραμμα προφορικής αφήγησης λαϊκών παραμυθιών
Οδός Εμπόρων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, την Κυριακή 20 Μαρτίου (ώρα 11:30), την αφηγηματική παράσταση για οικογένειες, με τίτλο «Της ελιάς τα παραμύθια», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Η αφηγήτρια και ψυχοπαιδαγωγός Σάσα Βούλγαρη θα παρουσιάσει, σε γονείς και παιδιά, ηλικίας έξι ετών και άνω, ένα πρόγραμμα προφορικής αφήγησης λαϊκών παραμυθιών, παραδόσεων, θρύλων και πρωτότυπων ιστοριών, διανθισμένο με ήχους παράξενων μουσικών οργάνων και με επίκεντρο την ελιά και το λάδι.

Ευλογημένο και πολυαγαπημένο δέντρο η ελιά, κρύβει στις φυλλωσιές της χίλια μύρια παραμύθια… Έτσι λοιπόν θα μάθουμε «πού λάδωσε την ουρά του ο ποντικός», «τι κρύβεται στον ολόχρυσο πολυέλαιο με τα χίλια λυχνάρια», αν «στον κορμό της ελιάς κρύβονται ανεράδες»… και άλλα πολλά, που θα μας βοηθήσουν να συνδέσουμε το Μουσείο και τα εκθέματά του με τη διαχρονική παρουσία της ελιάς και του λαδιού στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων του τόπου μας.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2731089315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τ: 27310 89315 | www.piop.gr


Οδός Εμπόρων