Vekrakos
Spartorama | Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και εις Πρεσβύτερον χειροτονία π. Νικοδήμου Καρκαμπάση στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και εις Πρεσβύτερον χειροτονία π. Νικοδήμου Καρκαμπάση στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης

Spartorama 08/02/2022 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και εις Πρεσβύτερον χειροτονία π. Νικοδήμου Καρκαμπάση στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022, στον περικαλλή Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπάρτης, τελέσθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρθαγένης κ. Μελετίου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου. 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου και αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, πατρός Νικοδήμου Καρκαμπάση. Νωρίτερα, στην χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος ιερομόναχος επισήμανε ότι την μοναδική αυτή στιγμή τον συνέχει βαθύ δέος και τον διακατέχει ιερός φόβος αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης που επωμίζεται στους ώμους του ως ιερέας του Υψίστου.  Ακολούθως, ευχαρίστησε τους γονείς του καθώς και όλους όσοι του στάθηκαν στη μέχρι τώρα ζωή του στηρίζοντάς τον παράλληλα στην απόφασή του να υπηρετήσει το Ιερό Θυσιαστήριο.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε στον Σεβ. Μητροπολίτη μας για την αγάπη, την εμπιστοσύνη  και την πνευματική καθοδήγηση που του παρείχε από την παιδική του ηλικία, τον Γέροντά του, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Πρόδρομο, και τον Σεβ. Μητροπολίτη Καρθαγένης για την τιμητική παρουσία του. 

Από την πλευρά του, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος απηύθυνε πατρικές συμβουλές στο νέο Πρεσβύτερο επισημαίνοντας ότι η ζωή του κληρικού πρέπει να χαρακτηρίζεται από βαθιά πίστη στο Θεό, θυσιαστική αγάπη προς τον συνάνθρωπο, ταπεινοφροσύνη και υπομονή. 

Η λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με τις ευχαριστίες που απηύθυνε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρθαγένης και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης για την παρουσία τους. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η χειροτονία δεν έγινε στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων λόγω της πανδημίας, αφού είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί πιστοί για να συπροσευχηθούν και ο χώρος εκεί είναι περιορισμένος, ενώ γνωστοποίησε ότι το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη θα απονεμηθεί στο νέο ιερομόναχο κατά το προσεχές διάστημα στο ιστορικό Μοναστήρι της μετανοίας του. 

Τον λόγο πήρε και ο Θεοφιλέστατος κ. Πρόδρομος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για όλα όσα έχει προσφέρει στην τοπική Εκκλησία και όχι μόνο, επισήμανε ότι αυτή ήταν η 150η χειροτονία που τελεί, ενώ του ευχήθηκε υγεία, πνευματική διαύγεια και μακροημέρευση ώστε να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του. Τέλος, προέτρεψε το νέο ιερομόναχο να συνεχίσει να πορεύεται με τον ίδιο ζήλο στον δρόμο της αρετής και του ευχήθηκε να έχει πάντοτε στη ζωή του τη Θεία Χάρη. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με την παράδοση, το αντίδωρο μοίρασε ο νέος Πρεσβύτερος, προκειμένου να δώσει την πρώτη ιερατική του ευλογία, αλλά και για να μπορέσουν οι εκκλησιαζόμενοι να τον συγχαρούν.


immspartis.gr



















































  



Οδός Εμπόρων