Vekrakos
Spartorama | Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολή μας

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολή μας

Spartorama 26/01/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολή μας
Καλούνται οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές/τριες και οι κηδεμόνες τους να συμμετέχουν στις θρησκευτικές ακολουθίες, με την τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων
Οδός Εμπόρων

Την μνήμη των Τριών Ιεραρχών, Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Βασιλείου του Μεγάλου και Γρηγορίου του Ναζιανζηνού ή Θεολόγου, προστατών των γραμμάτων, των εκπαιδευτικών και της μαθητιώσας νεολαίας, τιμά την προσεχή Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 η Εκκλησία μας. 

Στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, όπως κάθε χρόνο, το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στις 17.30, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια της εσπερινής λατρευτικής σύναξης θα εκφωνηθεί επίκαιρη ομιλία. 

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Κυριακή 30 Ιανουαρίου, σε όλους τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς της τοπικής μας Εκκλησίας θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές/τριες και οι κηδεμόνες τους να συμμετέχουν στις θρησκευτικές ακολουθίες, με την τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.


Οδός Εμπόρων