Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/56645/

Spartorama - Print | Οι «Επικοί Ύμνοι στην Σπάρτη» από την χορωδία του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής - Ταϋγέτη»

Οι «Επικοί Ύμνοι στην Σπάρτη» από την χορωδία του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής - Ταϋγέτη»

Οι «Επικοί Ύμνοι στην Σπάρτη» από την χορωδία του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής - Ταϋγέτη»
Ακούστηκαν για πρώτη φορά στην πρόσφατη βράβευση των Σπαρταθλητών, χωρίς να αναφερθεί καθόλου η πηγή τους
Οδός Εμπόρων

Στην πρόσφατη βράβευση των Σπαρταθλητών του 39ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2021, μεταξύ άλλων ακούστηκαν για πρώτη φορά και οι ΕΠΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ από την χορωδία του Συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ- ΤΑΥΓΕΤΗ»

Οι παρουσιαστές και οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης εκ μέρους του Δήμου Σπάρτης , αναφέρθηκαν στους συντελεστές της συγκεκριμένης μουσικής παραγωγής , αλλά επειδή πέραν των αναφερθέντων υπάρχουν και άλλοι, θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναφερθούμε αναλυτικά στο χρονικό της μουσικής αυτής παραγωγής.

Το 2013, το Ινστιτούτο  Σπάρτης με χορηγό την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ- ΤΑΥΓΕΤΗ»,   με την Μαέστρο κ Φωτεινή Δημάκου – Σακκέτα, προχώρησαν στην παραγωγή των ΕΠΙΚΩΝ ΎΜΝΩΝ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, σε σύνθεση του αείμνηστου μουσουργού – συνθέτη και λάτρη της Σπάρτης Μιχάλη Μαχαίρα.

Το παραπάνω έργο αποτελούσε υποχρέωση για τα μέλη του Ινστιτούτου Σπάρτης . Έτσι αποφασίστηκε η παραγωγή των CDs σε 500 αντίτυπα, τα οποία διένειμαν σε όλους τους Σπαρταθλητές  που έλαβαν μέρος στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2013, με μεταφρασμένους τους στίχους στα αγγλικά από την κ Γκλύνις Μορφογένη.

Η παραγωγή που είχε κάνει το 2013 το Ινστιτούτο Σπάρτης  σε συνεργασία με την ΤΑΥΓΕΤΗ πραγματοποιήθηκε στο στούντιο του Κώστα Ψυχογιού, επ’ ευκαιρία του 31ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ και με επιπλέον χορηγό την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας.


Από το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης





  

ΑΓΕΤ΄ Ω ΣΠΑΡΤΑΣ ΕΥΑΝΔΡΩ