Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/56502/

Spartorama - Print | Φθινοπωρινός Ανασχηματισμός της Δημοτικής Αρχής: «Και το άλας εμωράνθη»

Φθινοπωρινός Ανασχηματισμός της Δημοτικής Αρχής: «Και το άλας εμωράνθη»

Φθινοπωρινός Ανασχηματισμός της Δημοτικής Αρχής: «Και το άλας εμωράνθη»
Ο κ. Δήμαρχος σπατάλησε άσκοπα το λίγο «άλας» που διέθετε σε λάθος φαγητό. Για να δούμε, το καινούργιο πιάτο πόσο άνοστο θα είναι;
Οδός Εμπόρων

Με απόφαση του Δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα, της 21ης Σεπτεμβρίου 2021 με αριθμό πρωτοκόλλου 17382, ορίζονται οι έξη αντιδήμαρχοι του Δήμου για την περίοδο 7 Νοεμβρίου 2021 έως και 6 Νοεμβρίου 2022 και οι αρμοδιότητές τους, ως εξής: 

«Ως Έμμισθοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Σπάρτης, με θητεία από 7 Νοεμβρίου 2021 έως και 6 Νοεμβρίου 2022, ορίζονται οι ακόλουθοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: 

  1. Ο κ. Σπυρίδων Μοιράγιας του Γεωργίου, ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Υπηρεσιών Δόμησης.
  2. Η κα Γεωργία Δεδεδήμου του Κωνσταντίνου, ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων & Ανάπτυξης.
  3. Η κα Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου του Δημητρίου, ως Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Τουριστικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Πολιτικής.
  4. Ο κ. Χρήστος Κανακάκος του Θεοδώρου, ως Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας & Αγροτικής Ανάπτυξης.
  5. Ο κ. Αθανάσιος Καρλαύτης του Βασιλείου, ως Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δημοτικής Αστυνομίας & Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων.
  6. Ο κ. Δημήτριος Καπονικολός του Γεωργίου, ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας. 

Αναπλήρωση Δημάρχου

Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει η κωλύεται, τα καθήκοντα του ορίζεται να ασκεί ως Αναπληρωτής αυτού κατ΄ άρθρ. 89 Ν. 3463/2006 ως ισχύει, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Υπηρεσιών Δόμησης κ. Σπυρίδων Μοιράγιας του Γεωργίου και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντά του θα ασκούνται από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεμάτων & Ανάπτυξης, κα Γεωργία Δεδεδήμου του Κωνσταντίνου.»


Σημειώνεται ότι στη θέση του κ. Σπύρου Μουράγια που θα εγκαταλείψει εκ των πραγμάτων την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, προτείνεται η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης, κ. Ελένη Δαράκη, η οπαία όμως πρέπει πρώτα να ψημιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη θέση της κ. Ελένης Δαράκη προτείνεται η μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του Νομικού προσώπου Πολιτισμού  κ. Ευγενία Πρέβα.


Δείτε την απόφαση εδώ


Όπως θα διαπιστώσατε η αναμόχλευση της τράπουλας αφορούσε μόλις τέσσερα άτομα:

  • τον κ. Μοιράγια
  • τον κ. Καπονικολό
  • την κ. Δαράκη
  • την κ. Πρέβα

 

  • Οι αντιδράσεις για τον κ. Μοιράγια:

Γενική είναι η διαπίστωση ότι ο κ. Μοιράγιας  λόγω και της επταετούς περίπου εμπειρίας του στο πόστο του προέδρου του Δ.Σ., έκανε σχετικά καλή δουλειά. Κατόρθωνε σε γενικές γραμμές να κρατά τις ισορροπίες μεταξύ των τεσσάρων παρατάξεων και λίγες ήταν οι φορές που οι Σύμβουλοι στράφηκαν εναντίον του ψέγοντας τον.

Από την άλλη πλευρά, δεν διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία, αλλά και εκπαίδευση,  για να αντιμετωπίσει τα πολύπλοκα θέματα των τεχνικών έργων του Δήμου, ιδιαίτερα τώρα με τις έντονες αντιδράσεις που διατυπώνονται από πολλούς σχετικά με την σχεδιαζόμενη αναβάθμιση της Παλαιολόγου.


  • Οι αντιδράσεις για τον κ. Καπονικολό:

Γενική είναι η διαπίστωση ότι ο κ. Καπονικολός έπραξε ότι ήταν δυνατόν από την πλευρά του για να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στα καυτά θέματα των μεγάλων τεχνικών έργων του Δήμου, αν και πολύ συχνά έτρεχε πίσω από τις εξελίξεις.

Από την άλλη πλευρά, το νέο πόστο που του ανατέθηκε, αυτό της καθαριότητας του δήμου φαίνεται να του πηγαίνει γάντι. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις του κατάλληλου ανθρώπου στην κατάλληλη θέση και είναι σίγουρο ότι με τον τρόπο του και την αεικίνητη δράση του θα αποδώσει έργο.

 

  • Οι αντιδράσεις για την κ. Δαράκη:

Γενική είναι η διαπίστωση ότι η κ. Δαράκη ως υπεύθυνη πολιτισμού του Δήμου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο ευαίσθητο αυτό πόσο. Βεβαία, υπάρχουν  τα ελαφρυντικά της διοικητικής απειρίας αλλά και οι περιορισμοί της πανδημίας, που μόνο σύμμαχός της δεν ήταν στην όλη προσπάθεια.

Από την άλλη πλευρά, το νέο πόστο που της ανατέθηκε, αυτό του συντονισμού 41 Δημοτικών Συμβούλιων, του κ. Δημάρχου και τεσσάρων παρατάξεων δεν μπορεί να συγκριθεί σε δυσκολία και σημασία με το προηγούμενο. Απαιτεί πολλά προσόντα σε επίπεδο αυτοδιοικητικών γνώσεων, πολιτικών δεξιοτήτων και κοινωνικής εμπειρίας. Το νεαρό της ηλικίας μαζί με την έλλειψη πείρας, δεν προοιωνίζουν έναν συνετό συντονισμό της πολιτικής ζωής της πόλεως. Ας ελπίσουμε ότι θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες.

 

  • Οι αντιδράσεις για την κ. Πρέβα:

Γενική είναι η διαπίστωση ότι η κ. Πρέβα ως αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου απέδωσε σημαντικό έργο και βοήθησε πολύ το Νομικό πρόσωπο αλλά και την κ. Δαράκη να έχει τουλάχιστον η πόλη μια αξιοπρεπή πολιτιστική κίνηση, τον δεύτερο χρόνο διοίκησης, κυρίως.

Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι αναλαμβάνει το τιμόνι στο ίδιο αντικείμενο που έχει ήδη δουλέψει και επεξεργαστεί, της δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Αρκεί να μην θεωρήσει ότι ο ρόλος της είναι διεκπεραιωτικός αλλά να παρουσιάσει και να υλοποιήσει εμπνευσμένα σχέδια και οράματα, για το καλό της πόλης.

 

Με άλλα λόγια φαίνεται  ότι ο κ. Δήμαρχος σπατάλησε άσκοπα το λίγο «άλας» που διέθετε σε λάθος φαγητό. Για να δούμε, το καινούργιο πιάτο πόσο άνοστο θα είναι;


Ν. Μ.