Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/56395/

Spartorama - Print | Απάντηση στο άρθρο του κ. Βαγγέλη Μητράκου: «Προς το αντιεμβολιαστικό «κίνημα»: Το 2021 δεν είναι 1885»

Απάντηση στο άρθρο του κ. Βαγγέλη Μητράκου: «Προς το αντιεμβολιαστικό «κίνημα»: Το 2021 δεν είναι 1885»

Απάντηση στο άρθρο του κ. Βαγγέλη Μητράκου: «Προς το αντιεμβολιαστικό «κίνημα»: Το 2021 δεν είναι 1885»
Όχι. Το 2021 δεν είναι 1885. Αλλά ΔΕΝ είναι ούτε 1663!
Οδός Εμπόρων

Γράφω το παρόν ως απάντηση στην αναδημοσίευση του κου Μητράκου {https://www.spartorama.gr/articles/56367/} μιας εκ των πολλών μεταφράσεων ενός αγγλόφωνου άρθρου μιας φοιτήτριας επιστημονικής ιστορίας (Paula Larsson) της Οξφόρδης, σε αυστραλέζικη ανοικτή ειδησεογραφική ιστοσελίδα (The Conversation).

Κατ’ αρχάς χαίρομαι για τον πρόλογο, τον οποίο προσέθεσε ο κος Μητράκος, με αναφορά στην καταδίκη του Γαλιλαίου το 1633. Υπενθυμίζει την βασική αρχή η οποία απαιτείται για την πρόοδο, όχι μόνο της ίδιας της επιστήμης, αλλά και της ανθρωπότητας γενικά. ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ. Είναι υποχρέωση του επιστήμονα, αλλά και κάθε λογικού και μορφωμένου ανθρώπου, να αμφισβητεί τα πάντα, ώστε είτε να επιβεβαιώνει την ορθότητά τους ή να ανακαλύπτει το σωστό και το καλύτερο. Ο Νεύτωνας ήταν ο αρχιφυσικός μέχρι να μιλήσει ο Αϊνστάιν, ο Αϊνστάιν ήταν κορυφή μέχρι να έρθει ο Μπορ, ο Μπορ υποκλίθηκε μπροστά στον Χιγκς κ.οκ.

Τρανό παράδειγμα του θέματος των ημερών ήταν το θέσφατο της γενετικής ιατρικής, πως το RNA δεν μεταφέρει πληροφορίες στο DNA, όπως ωρύονταν στις αρχές του χρόνου οι υποστηρικτές του αφηγήματος. Θυμίζω, λοιπόν, πως το 1975 οι Τέμιν, Μπάλτιμορ & Ντουλμπέκκο έλαβαν το νόμπελ φυσιολογίας & ιατρικής, για τις έρευνές τους στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων, βασιζόμενοι στην ανακάλυψη του πρώτου πως μπορεί να αλλάξει το DNA των καρκινικών κυττάρων μέσω πληροφοριών που θα μεταφέρει με RNA το οποίο θα εκχύσει μέσα τους.

Προφανώς ο κάθε λογικός άνθρωπος αποποιείται κάθε δογματικής άρνησης αλλά και αποδοχής. Σχεδόν όλοι οι σκεπτικιστές των συγκεκριμένων σκευασμάτων γενετικής τροποποίησης, οι οποίοι στοχοποιούμαστε με τον όρο «αντιεμβολιαστές», αρνούμαστε τον χαρακτηρισμό των οριζοντίως αρνητών κάθε εμβολίου. Τονίζω πως η δικαιολογία «όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες», την οποία ακούμε ως απάντηση στον κάθε φόβο ή αναστολή προς τον εμβολιασμό, θα πρέπει να ελέγχεται διπλά και τρίδιπλα πριν ειπωθεί. Διευκρινίζω –για όσους θέτουν τα εμβόλια στο ίδιο επίπεδο με τα λοιπά φάρμακα– πως το φάρμακο το παίρνουν λίγοι ασθενείς, με σκοπό την αντιμετώπιση μιας νόσου που ήδη έχουν. Το εμβόλιο το κάνει ένας μεγάλος αριθμός υγιών ανθρώπων (σχεδόν όλοι, προσπαθεί η κυβέρνηση), με σκοπό την μείωση μιας πιθανότητας. Το μικρότερο ποσοστό παρενεργειών που μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε φάρμακο, μπορεί να είναι τεράστιο, απαράδεκτο και απαγορευτικό για ένα εμβόλιο. Η τελευταία προσπάθεια υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία έγινε το 1975 στις ΗΠΑ από τον πρόεδρο Φορντ για την γρίπη των χοίρων, έληξε ως φιάσκο όταν, μετά από 50εκ εμβολιασμούς, παρουσιάστηκαν 150 θάνατοι και 450 περιπτώσεις Guillain-Barre.

Κατάφορα άδικο και αντιεπιστημονικό είναι το παράδειγμα της ευλογιάς. Το ίδιο το άρθρο αναφέρει θνησιμότητα 2, όταν ο Π.Ο.Υ. αναφέρει 4,5εκ θανάτους από κορωνοϊό, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,06. Σύμφωνα με αναφορές, η μέση θνητότητα της ευλογιάς έφτασε στο 50-60 (έστω 30-35 για το 1885, όπως αναφέρει –εσφαλμένα ως θνησιμότητα– το άρθρο) για τους ενήλικες και στο 80 για τα παιδιά, ενώ δημοσίως έχει ανακοινωθεί η θνητότητα του κορωνοϊού στο 2-4 για τους ενήλικες και στο, πρακτικά, 0 για τα παιδιά. Ακόμα χειρότερα, όμως, το άρθρο αναφέρεται σε έναν εμβολιασμό ο οποίος εξαφάνισε τον ιό από την φύση. Οι ίδιοι οι κατασκευαστές των σημερινών σκευασμάτων, αναφέρουν πως αυτά δεν σκοτώνουν αλλά αδρανοποιούν τον ιό. Αυτό παραδέχονταο ακόμα και υποστηρικτές του αφηγήματος της πανδημίας και του εμβολιασμού. Π.χ. ο καθηγητής μικροβιολογίας & αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανασίος Τσάκρης στο βραδινό δελτίο του ΣΚΑΙ στις 11.07.2021, δήλωσε πως δεν νοείται ιατρικώς ο όρος του «τείχους ανοσίας» σε αναπνευστικούς ιούς, καθώς δεν αναμένεται η εξαφάνισή τους λόγω των συνεχών μεταλλάξεων (τρανό παράδειγμα ο κορωνοϊός της γρίπης, για τον οποίο εμβολιάζονται κάθε χρόνο οι ευπαθείς ομάδες, αλλά ποτέ δεν προτάθηκε ο μαζικός εμβολιασμός για να δημιουργηθεί «τείχος ανοσίας»).

Αυτό που πράγματι θεωρώ παράλογο, είναι το να αποδέχεσαι δηλώσεις και θέσεις, από οποιαδήποτε πλευρά κι αν προέρχονται, χωρίς να προσπαθείς να σχηματίσεις προσωπική άποψη. Προφανώς δικαιολογώ κι εγώ του ανθρώπους του 1885 κατανοώντας το χαμηλό πνευματικό, πολιτιστικό, μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο της εποχής αλλά και την ελλιπέστατη πληροφόρηση, ενώ πράγματι δεν μπορώ να κάνω το ίδιο για τον σημερινό άνθρωπο του διαδικτύου. Κι αυτό διότι στην σελίδα του Π.Ο.Υ. μπορεί κάποιος να μάθει το χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας που ανέφερα πιο πάνω. Στην σελίδα του EMA μπορεί να μάθει πως οι ελλιπώς δηλωμένοι θάνατοι και σοβαρές παρενέργειες των σκευασμάτων πλησιάζουν συνεχώς τους καταγεγραμμένους θανάτους από κορωνοϊό σε απόλυτο αριθμό, ενώ τους έχουν ξεπεράσει σε ποσοστό. Στο αμερικανικό VAERS μπορεί να δει πως οι έως τώρα θάνατοι από τα σκευάσματα έχουν ξεπεράσει το σύνολο απ’ όλα τα έτη των θανάτων από τα υπόλοιπα 59 εμβόλια που κάνουν στις ΗΠΑ. Στις σελίδες του FDA και του CDC μπορεί να δει την κοινή ανακοίνωση των οργανισμών αυτών, η οποία γνωρίζει στους επαγγελματίες υγείας που δραστηριοποιούνται στην διάγνωση, πως απ’ το νέο έτος δεν θα αποτελούν έγκυρα διαγνωστικά τεστ οι παραλλαγές του PCR και τους καλεί να χρησιμοποιούν νέα τεστ τα οποία «έχουν μικρότερη διασταυρούμενη αντιδραστικότητα με άλλους ιούς και δίνουν λιγότερα ψευδώς θετικά αποτελέσματα», γεγονός το οποίο δεν μπορεί παρά να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα πως οι πραγματικοί θάνατοι με/από κορωνοϊό είναι πολύ λιγότεροι από τους επισήμως δηλωμένους. Στην σελίδα της ΕΛΣΤΑΤ (γράφημα 3) μπορεί να δει πως ενώ οι θάνατοι το 2020 του κορωνοϊού κινούνταν σταθερά γύρω από τον μέσο όρο της τελευταίας εξαετίας, οι θάνατοι του 2021 των εμβολίων έχουν εκτοξευθεί μακριά απ’ τον μέσο όρο αυτόν μετά την 7η εβδομάδα του έτους.

Ναι, υπάρχουν λίγοι ανεγκέφαλοι οι οποίοι αρνούνται κάθε είδος εμβολίου. Εάν θέλετε να τους ονομάζετε «αντιεμβολιαστικό κίνημα» δικαίωμά σας. Σ’ αυτήν όμως την περίπτωση, παρακαλώ εντάξτε ως μέλη του τους Μάρτυρες του Ιεχωβά οι οποίοι αρνούνται την μετάγγιση αίματος, και ως επίτιμο πρόεδρό του τον Μαχάτμα Γκάντι ο οποίος αρνήθηκε την πενικιλίνη στην σύζυγό του αφήνοντάς την να πεθάνει από πνευμονία. Εμείς οι υπόλοιποι στους οποίους φοράτε «ταμπελάκια» και η κυβέρνηση προσπαθεί να φορέσει ένα νέο άστρο του Δαυίδ, θεωρούμε ως το πλέον λογικό και αυτονόητο να θέλουμε να πειστούμε για την χρησιμότητα ενός σκευάσματος το οποίο θα εκχύσουμε στο σώμα μας, αλλά και ως αναφαίρετο το δικαίωμα να αποφασίσουμε εμείς γι’ αυτό. Εάν δε επιμένετε να μας μετράτε ως «μεμονωμένη, μικρή μειοψηφία», θα ήθελα να μου εξηγήσετε πως δικαιολογείται την πρεμούρα του καθεστώτος να επιβάλει ως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

Η απάντηση αυτή δεν έχει σκοπό οποιαδήποτε προπαγάνδα. Θεωρώ όμως παράλογο, ένας λογικός άνθρωπος, ακόμα κι αυτός που πληροφορείται αποκλειστικά από τις συστημικές πηγές ενημέρωσης, να μην αναγνωρίζει το μπάχαλο των συνεχών αντιφάσεων, να μην αναγνωρίζει ως υπολογίσιμο των αριθμό αυτών που εκφράζουν αντιρρήσεις, και να μην του δημιουργούνται, τουλάχιστον, αμφιβολίες για την εγκυρότητα του «αφηγήματος».

Όχι. Το 2021 δεν είναι 1885. Αλλά ΔΕΝ είναι ούτε 1663 !!!


Σχηματάρι Βοιωτίας
4 Σεπ 2021
Γρηγόρης Αντωνάκος