Vekrakos
Spartorama | «Τα Θαύματα και ο Θεός Τιμωρός», από τον Γεώργιο Κόρδη

«Τα Θαύματα και ο Θεός Τιμωρός», από τον Γεώργιο Κόρδη

Γεώργιος Κόρδης 08/08/2021 Εκτύπωση Άνθρωποι! Άρθρα Κοινωνία Φιλοσοφία
«Τα Θαύματα και ο Θεός Τιμωρός», από τον Γεώργιο Κόρδη
Είναι σα να λες, χωρίς να το καταλαβαίνεις, πως ο Θεός είναι τιμωρός και εκδικητής και εκβιάζει τους ανθρώπους να γίνουν πιστοί μέσα από αυτά τα θαύματα
Οδός Εμπόρων

Βλέπω διάφορους φίλους χριστιανούς να ποστάρουν την πληροφορία πως στο Προκόπι Ευβοίας μετά από παράκληση και λιτανεία των πιστών έβρεξε και σώθηκε η πόλη και το προσκύνημα του αγίου. 

Δεν ξέρω ούτε μπορώ να επιβεβαιώσω το γεγονός.

Μπορεί και να έγινε έτσι.

Όμως, ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω την νοοτροπία των χριστιανών που ανεβάζουν τέτοια πράγματα.

Ακόμη κι αν συνέβη έτσι, ή αν έτσι πιστεύεις πως έγινε δεν το λες και δεν το ομολογείς. Διότι πολύ απλά εμμέσως πλην σαφώς λες πως ο άγιος έσωσε το σπίτι του κι άφησε τον υπόλοιπο κόσμο να καεί.

Κι ακόμα, εμμέσως ασυνειδήτως, πλην σαφώς, λες πως ο Θεός, ο μόνος που ενεργεί τα θαύματα, κάνει επιλεκτική σωτηρία ανθρώπων και αφήνει τους απίστους να καίγονται.

Είναι σα να λες, χωρίς να το καταλαβαίνεις, πως ο Θεός είναι τιμωρός και εκδικητής και εκβιάζει τους ανθρώπους να γίνουν πιστοί μέσα από αυτά τα θαύματα.

Θυμήσου, όταν γράφεις όλα αυτά πως τα διαβάζουν άνθρωποι πονεμένοι, τσακισμένοι από τον πόνο για την απώλεια της εστίας τους. Άνθρωποι που είτε πιστοί χριστιανοί είτε  μη πιστοί έχασαν τα πάντα σε μια στιγμή και πως το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται είναι να τους τρίβεις στην μούρη πως ο Θεός, ως δήθεν αιμοχαρής εξουσιαστής,  εκδικείται τους απίστους ενώ επιβραβεύει τους πιστούς του.

Έλεος.

Η σιωπή και η σιωπηλή έμπρακτη συμπαράσταση είναι το μόνο που αρμόζει για όσους από εμάς δεν μπορούν για τους δικούς τους λόγους να παλέψουν την φωτιά  και την συμφορά που έρχεται απρόσκλητη και φοβερή.


Γεώργιος Κόρδης, koedis.gr


Οδός Εμπόρων