Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/56095/

Spartorama - Print | Ανώτατη διάκριση στο πιάνο για τον 16χρονο Παναγιώτη Δρακόπουλο, από την Μονεμβάσια, μαθητή του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης

Ανώτατη διάκριση στο πιάνο για τον 16χρονο Παναγιώτη Δρακόπουλο, από την Μονεμβάσια, μαθητή του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης

Ανώτατη διάκριση στο πιάνο για τον 16χρονο Παναγιώτη Δρακόπουλο, από την Μονεμβάσια, μαθητή του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης
Καθηγήτρια του στο πιάνο η κα Μαρία Βελμάχου
Οδός Εμπόρων

Το Εθνικό Ωδείο και το Παράρτημα Σπάρτης αισθανόμεθα συγκινημένοι  και υπερήφανοι για την Σχολή Πιάνου στη Σπάρτη που διαπρέπει πάντα στις απολυτήριες εξετάσεις (Πτυχίων και Διπλωμάτων).

Ο 16χρονος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, σπουδαστής πιάνου με καθηγήτρια την ΜΑΡΙΑ ΒΕΛΜΑΧΟΥ μετά την επιτυχή συμμετοχή του στις απολυτήριες εξετάσεις, απέκτησε το ΔΙΠΛΩΜΑ ΠΙΑΝΟΥ με τον γενικό βαθμό: «ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ, Α΄ΒΡΑΒΕΙΟ, ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΕΩΣ»  και από το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στη μνήμη του στενού φίλου  Ζωγράφου - Αγιογράφου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΗΛΙΑ, συζύγου της κυρίας Χαράς Καλομοίρη, που «έφυγε» αναπάντεχα τον Δεκέμβριο 2020.   Την εξεταστική επιτροπή  Απολυτηρίων Θερινών Εξετάσεων  του Εθνικού Ωδείου (Κεντρικού και Παραρτημάτων)  σχολικού έτους 2020-2021  της σχολής  Π Ι Α Ν Ο Υ  αποτελούσαν οι

  1. Περικλής Κούκος, Συνθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου, Πρόεδρος
  2. Χαρά Καλομοίρη, Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου και Καθηγήτρια Πιάνου
  3. Έλενα Μουζάλα, διακεκριμένη Πιανίστα, Ομότιμη καθηγήτρια πιάνου του Ιονίου Πανεπιστημίου
  4. Τζένια Μανουσάκη, διακεκριμένη Πιανίστα και καθηγήτρια πιάνου
  5. Μίλτος Λογιάδης, διακεκριμένος μαέστρος και καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου
και την κα Κλειώ Πολυχρονίδου ως εκπρόσωπο του ΥΠΠΟΑ.

Το πρόγραμμα του Διπλώματος απαιτούσε δεξιοτεχνία, μουσικότητα, ερμηνεία, παλμό, στοιχεία που τα υποστήριξε στον ανώτατο βαθμό ο νεαρός πιανίστας μας, ήταν: 1.J.S.BACH TOCCATA  IN C MOLL   (BWV911)Preludio –Adagio, Fuga  Νο1 (allegro sostenuto), Fuga Νο2 (allegro energico)2.P. ANT. SOLER SONATE IN RE MAJ.3.L. V. BEETHOVEN SONATA “APPASSIONATA”, F MIN., OP. 57(Allegro assai, Andante con moto, Allegro ma non troppo 5.FR.CHOPIN  SCHERZO No3, OP.39. (Presto confuoco) 6.Μ.ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ  RAPSODIE OP.21, No1 7. FR.LISZT  CONCERTO No 1 in Es dur (allegro maestoso, quasi adagio,allegretto vivace). Το Κοντσέρτο συνόδευσε καταπληκτικά στο δεύτερο Πιάνο ο καθηγητής και  πιανίστας της ΕΡΤ, αριστούχος απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου, τάξη Μαρίνας Λαμπρινούδη, ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Θερμά συγχαρητήρια στον ταλαντούχο Παναγιώτη και την καθηγήτριά μας Μαρία Βελμάχου. Ευγνωμοσύνη και Ευχαριστίες στην κυρία Έλενα Μουζάλα για τις πολύτιμες συμβουλές της στα σεμινάρια που παρέχει το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης κάθε χρόνο σε όλα τα παιδιά και τους καθηγητές του και στην κυρία Χαρά Καλομοίρη, γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου, για την ουσιαστική και καίρια καθοδήγησή της σε όλα τα παιδιά του Ωδείου μας.

Πολλά συγχαρητήρια και πολλά μπράβο στους γονείς Μαρία και Παύλο Δρακόπουλο που άοκνα και με χαρά στέκονται δίπλα στα παιδιά τους. Ευχαριστίες και στις πρώτες του δασκάλες  κυρίες Μαρία Μυλωνάκου και Σοφία Κόκκορη.

Καλή Αρχή στη νέα σου πορεία και καλή σταδιοδρομία αγαπημένε μας Παναγιώτη!


Κυριακή Χελιώτη
Διευθύντρια Εθνικού Ωδείου Σπάρτης