Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/56005/

Spartorama - Print | Canada 2021: Το απόλυτο στο Μόντρεαλ του Καναδά, με 12 στα 12, για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Canada 2021: Το απόλυτο στο Μόντρεαλ του Καναδά, με 12 στα 12, για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Canada 2021: Το απόλυτο στο Μόντρεαλ του Καναδά, με 12 στα 12, για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου
2 πλατινένια, 6 χρυσά και 5 ασημένια στο Μόντρεαλ του Καναδά - Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 331 διεθνών βραβείων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό
Οδός Εμπόρων

Μια απόλυτη και εξαιρετικά μεγάλη διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό σημειώθηκε στον Καναδά, με 12 στα 12 για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων CANADA International Olive Oil Competition 2021.

Ταυτόχρονα, οι 12 βραβεύσεις αυτές, συμπληρώνουν έναν νέο αριθμό ρεκόρ. Τα 331, πλέον, διεθνή βραβεία που έχουν συγκεντρώσει τα βιολογικά ελαιοπροϊόντα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αποτελούν ένα παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate – Terroir. Το γεγονός αυτό αποτυπώνει την δυναμική της Ελληνικής ελαιοκομίας, τοποθετώντας την Ελλάδα και την Σπάρτη Λακωνίας, στις πιο σημαντικές θέσεις του παγκόσμιου ελαιοκομικού χάρτη, αποτελώντας μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, οι δώδεκα αυτές βραβεύσεις προέρχονται από την πρώτη έκδοση του διεθνή διαγωνισμού CANADA IOOC που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μόντρεαλ, στην περιοχή του Κεμπέκ στον Καναδά, από 14 έως 17 Ιουνίου 2021. Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός εφαρμόζει αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους  που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον  CANADA IOOC 2021, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου.

Για το 2021, συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδων CANADA International Olive Oil Competition είναι ο διαγωνισμός που τον παρακολουθούν ιδιαίτερα στην Αμερικάνικη ήπειρο, κυρίως στην βόρεια Αμερική αλλά ταυτόχρονα και σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με 12 εξαιρετικές βραβεύσεις σε ισάριθμες συμμετοχές ελαιολάδων τους, με παράλληλα με πολύ υψηλές βαθμολογίες και συγκεκριμένα:


 

 


Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις στο Μόντρεαλ του Καναδά αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με κορυφαίες την ανάδειξη των ελαιολάδων MASTERPIECE Gourmet Evoo και Flavored Gourmet ENIGMA olive oil στα κορυφαία του διαγωνισμού και με τις απόλυτα υψηλές βαθμολογίες, 98/100 και 97/100 αντίστοιχα.

Οι δώδεκα (12) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον CANADA International Olive Oil Competition 2021 έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, καθώς συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 331 διεθνών βραβεύσεων  παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.