Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/55985/

Spartorama - Print | «Δακοχρονιά σε Λαδοχρονιά!», από την Μαργαρίτα Σπυριδάκου

«Δακοχρονιά σε Λαδοχρονιά!», από την Μαργαρίτα Σπυριδάκου

«Δακοχρονιά σε Λαδοχρονιά!», από την Μαργαρίτα Σπυριδάκου
Όπως με ενημέρωσαν αγρότες της περιοχής Συκέας, Μεταμόρφωσης, Παπαδιανίκων, Μολάων, αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να είχε γίνει η 4η αλλαγή στις παγίδες, όμως δεν έχουν τοποθετηθεί ούτε οι πρώτες από τους αναδόχους
Οδός Εμπόρων

Σημαντικό στάδιο στην δακοκτονία είναι το στάδιο της παγιδοθεσίας καθώς εντοπίζεται η βαρύτητα της δακοπροσβολής και οι περιοχές που πάσχουν ώστε να ξεκινήσει έγκαιρα ο ψεκασμός είτε από τους εργολάβους δακοκτονίας, είτε από ιδιώτες που θέλουν να ψεκάσουν έγκαιρα. 

Όπως με ενημέρωσαν αγρότες της περιοχής Συκέας, Μεταμόρφωσης, Παπαδιανίκων, Μολάων, αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να είχε γίνει η 4η αλλαγή στις παγίδες, όμως δεν έχουν τοποθετηθεί ούτε οι πρώτες από τους αναδόχους. Κάποιοι αγρότες προμηθεύτηκαν με δικό τους κόστος τις παγίδες και ήδη έχουν προχωρήσει σε ψεκασμούς καθώς ήδη εμφανίζονται 40, 50 έντομα σε κάθε παγίδα, σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλη την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας οι παγίδες δείχνουν 60 έντομα! 

Ο πρώτος ψεκασμός στα πλαίσια της Δακοκτονίας θα ξεκινήσει τις προσεχείς μέρες από τα συνεργεία από ότι πληροφορήθηκα αλλά ίσως είναι ήδη αργά.

Επ΄ ουδενί δεν θέλουμε να γίνουμε θεατές μιας ακόμα καταστροφής στο εισόδημα των αγροτών, ειδικά σε μια καθ΄ ομολογία δύσκολη περίοδο για την οικονομία της χώρας μας.               

 

Μαργαρίτα Σπυριδάκου
Χειρουργός Οδοντίατρος
Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας