Vekrakos
Spartorama | «Υπόθεση Fargeco και η ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής» από την Μαργαρίτα Σπυριδάκου

«Υπόθεση Fargeco και η ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής» από την Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Spartorama 11/06/2021 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
«Υπόθεση Fargeco και η ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής» από την Μαργαρίτα Σπυριδάκου
«Η προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας μέσω επαναλαμβανόμενων ανούσιων και αχρείαστων δελτίων τύπου για τα ίδια και τα ίδια, μόνο ως παλιομοδίτικη μέθοδος προπαγάνδας μπορεί να εκθλιφθεί»
Οδός Εμπόρων

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν θέλει ή δεν μπορεί να ασκήσει επαρκώς το θεσμικό της ρόλο προκειμένου κρίσιμες αποφάσεις για τον τόπο να λαμβάνονται τοιουτοτρόπως ώστε να μην αφήνουν το παραμικρό περιθώριο παρερμηνειών. Τα περιφερειακά συμβούλια σπανίζουν πλέον και οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έρχονται κατόπιν εορτής. Μας διαβεβαιώνει ότι έχει προβεί σε ενέργειες για να προασπίσει το θεσμικό της ρόλο ως η «Αρχή» της Πελοποννήσου που διαφυλάσσει τα συμφέροντα της περιοχής και των πολιτών αλλά εκ του αποτελέσματος αυτοδιαψεύδεται αφήνοντας κρίσιμο χώρο και χρόνο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις χωρίς γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τα δείγματα γραφής δεν είναι θετικά αλλά ανησυχητικά με κορυφαίο παράδειγμα τον τρόπο χειρισμού και αντιμετώπισης του ζητήματος της κουνουποκτονίας όπου η τραγική καθυστέρηση έχει δημιουργήσει μείζον θέμα που άπτεται και της Δημόσιας Υγείας.

Η προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας μέσω επαναλαμβανόμενων ανούσιων και αχρείαστων δελτίων τύπου για τα ίδια και τα ίδια, μόνο ως παλιομοδίτικη μέθοδος προπαγάνδας μπορεί να εκθλιφθεί. Τα αποτελέσματα του συγκεντρωτικού και άκαμπτου τρόπου με τον οποίο ασκεί η Περιφερειακή Αρχή Νίκα την διοίκηση της Περιφέρειας έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται ορατά. Είναι η ώρα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης απέναντι στον Τόπο μας και τους πολίτες πριν είναι αργά.

Υ.Γ.: Αυτή τη στιγμή στον Καβομαλιά είναι στα σκαριά σειρά Αιολικών Πάρκων και αντίστοιχες ΜΠΕ πρέπει να περάσουν από το Περιφερειακό Συμβούλιο πριν καταλήξουν στην Αποκεντρωμένη προς έγκριση.

Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.

 

Μαργαρίτα Σπυριδάκου
Χειρουργός Οδοντίατρος
Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας


Οδός Εμπόρων