Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/55929/

Spartorama - Print | Συνάντηση Οικονόμου - Δαβάκη για το Αρδευτικό Δίκτυο Τρινάσου

Συνάντηση Οικονόμου - Δαβάκη για το Αρδευτικό Δίκτυο Τρινάσου

Συνάντηση Οικονόμου - Δαβάκη για το Αρδευτικό Δίκτυο Τρινάσου
Αποφασίστηκε να κατασκευαστεί πριν 14 χρόνια και ακόμη βρισκόμαστε στη φάση της ολοκλήρωσης των γνωμοδοτήσεων από τους συναρμόδιους φορείς προκειμένου να εκδοθεί η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων
Οδός Εμπόρων

Συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου, στο γραφείο του, είχε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Ο λόγος της συνάντησης αυτής ήταν η επίσπευση της διαδικασίας εκπόνησης της μελέτης του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου. Μετά τη συνάντηση, ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

«Το έργο με την ονομασία «Αρδευτικό Δίκτυο Τρινάσου Ν. Λακωνίας» είναι ένα σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας»…

Αποφασίστηκε να κατασκευαστεί πριν 14 χρόνια και ακόμη βρισκόμαστε στη φάση της ολοκλήρωσης των γνωμοδοτήσεων από τους συναρμόδιους φορείς προκειμένου να εκδοθεί η ΑΕΠΟ, δηλαδή η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.

Πού βρισκόμαστε σήμερα;

Η πίεση των τελευταίων μηνών φαίνεται ότι αποδίδει:

  • Έχουν γνωμοδοτήσει για την ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) οι περισσότεροι αρμόδιοι φορείς.
  • Όμως, υπήρξαν τρεις γνωμοδοτήσεις, από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τη Διεύθυνση Δασών Λακωνίας και από το Δασαρχείο Γυθείου, που χρειάζονται διευκρινίσεις και για αυτόν τον λόγο διαβιβάστηκαν από την ΔΙΠΑ (Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης) του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που είναι ο φορέας του έργου και στους μελετητές, για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και να υποβληθούν τυχόν συμπληρωματικά στοιχεία.

Για τον λόγο αυτόν:

Συναντήθηκα χθες με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και αρμόδιο για τις Αγροτικές Υποδομές Γιάννη Οικονόμου και του ζήτησα να επισπευσθεί η σχετική διαδικασία από τις υπηρεσίες του, για να δοθούν οι ζητούμενες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος διευκρινίσεις, προκειμένου να εκδοθεί η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ). Ο Υφυπουργός κάλεσε στο γραφείο του τον αρμόδιο Διευθυντή Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών και του έδωσε εντολή να επισπεύσει τις ενέργειες που αφορούν τη Διεύθυνσή του, ως προς την επιτάχυνση της διαδικασίας εκπόνησης της συγκεκριμένης μελέτης.

Η ΑΕΠΟ είναι ουσιαστικά οι προδιάγραφες της μελέτης. Χωρίς αυτήν ο μελετητής δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκπόνησή της!

Πιστεύω ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα και για αυτό ευχαριστώ τον Γιάννη Οικονόμου.

Θα συνεχίσω να πιέζω προς τη σωστή κατεύθυνση…»