Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/55906/

Spartorama - Print | Εκδημία π. Κωνσταντίνου Μακρή

Εκδημία π. Κωνσταντίνου Μακρή

Εκδημία π. Κωνσταντίνου Μακρή
Από το 1976 μέχρι την συνταξιοδότησή του το 2011, υπηρέτησε την Ενορία Αγίων Αποστόλων
Οδός Εμπόρων

Σε ηλικία 68 ετών απεβίωσε την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 ο συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Κωνσταντίνος Μακρής.  Η Εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 1η Ιουνίου στην Ενορία Αγίων Αποστόλων. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, εκπροσώπησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης. 

Ο αοίδιμος π. Κωνσταντίνος Μακρής, του Δαμιανού και της Στέλλας, γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1953 στους Αγίους Αποστόλους Βοιών. Ενυμφεύθηκε το 1976 με την Ευαγγελία Ρήγα, με την οποία απέκτησαν έναν υιό, τον Δαμιανό. Ήταν απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και στη συνέχεια της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 8 Αυγούστου 1976, στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Συκέας και πρεσβύτερος στις 15 Αυγούστου του ιδίου έτους, στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαμβακούς, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κυρό Ιερόθεο. Από τότε και μέχρι την συνταξιοδότησή του, υπηρέτησε την Ενορία Αγίων Αποστόλων. Συνταξιοδοτήθηκε στις 31 Αυγούστου 2011 για λόγους υγείας. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος του είχε απονείμει το οφίκκιο του Οικονόμου στις 11 Δεκεμβρίου 1999 και το οφίκκιο του Πρωτοπρεσβύτερου στις 12 Νοεμβρίου 2003, ενώ τον είχε χειροθετήσει Πνευματικό στις 19 Δεκεμβρίου 2003. Ο αείμνηστος π. Κωνσταντίνος είχε υπηρετήσει ως καθηγητής Β/θμιας Εκπαίδευσης από το 1997 έως το 2010. 

Ο Αναστάς Κύριος της ζωής και του θανάτου, ας αναπαύει την ψυχή του και ας τον κατατάξει μεταξύ των δικαίων.


immspartis.gr