Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/55880/

Spartorama - Print | 20 Χρόνια ΛΕ.ΦΩ.Σ. - Διαγωνισμός Φωτογραφίας

20 Χρόνια ΛΕ.ΦΩ.Σ. - Διαγωνισμός Φωτογραφίας

20 Χρόνια ΛΕ.ΦΩ.Σ. - Διαγωνισμός Φωτογραφίας
«Αυτό το Υπέροχο Έξω» - Διάρκεια Διαγωνισμού: 1/6/2021 - 31/8/2021
Οδός Εμπόρων

Η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης (εφεξής ο «διοργανωτής») στα πλαίσια εορτα-σμού των 20 χρόνων λειτουργίας της,  προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Αυτό το υπέροχο έξω».

" Εγκλωβισμένοι πάνω από έναν χρόνο στην ίδια δύσκολη και περιοριστική καθη-μερινότητα και κυκλωμένοι από μια επώδυνη κοινωνική επικαιρότητα, αναζητούμε ΜΙΑ ΝΟΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ. Δεν εθελοτυφλούμε, αλλά αυτή τη στιγμή επιλέγουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας σ΄ αυτό το υπέροχο έξω και να καταγράψουμε με την φωτογραφική μας μηχανή κάτι όμορφο που μας μαγνητίζει, που μας ενδυναμώνει ψυχικά και μας οπλίζει με κουράγιο, ελπίζοντας και συμβολίζοντας την διέξοδο σε μια καλύτερη επόμενη μέρα.

Ξεκινάμε την αναζήτηση:

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΞΩ, τώρα που αφήνουμε πίσω μας έναν χρόνο εσωστρέφειας και περιορισμών και ξαναρχόμαστε σιγά-σιγά σε επαφή με ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΜΕ. Μετά τον εγκλεισμό και τους περιορισμούς περιμένουμε την συμμετοχή σας για να δούμε ποιο είναι τελικά αυτό ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΞΩ ΠΟΥ ΠΟΘΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

Κάθε δημιουργική προσέγγιση είναι αποδεκτή (τοπίο, πορτρέτο, φωτογραφία δρόμου, σκηνοθετημένη κλπ, σε έγχρωμη ή α/μ αποτύπωση), εφόσον δίνει ΜΙΑ ΑΠΑ-ΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑΜΕ Ν΄ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠ΄ ΟΛΑ ΟΣΑ ΒΙΩΣΑΜΕ, εφόσον δηλαδή αποτυπώνει το στοιχείο της αισιοδοξίας/ ελπίδας/ εξω-στρέφειας/ ελευθερίας/ προσμονής ή την όποια ευρύτερη θετική οπτική, έχουμε για την επόμενη μέρα.

Ας χτίσουμε όλοι μαζί με τις υπέροχες φωτογραφίες μας, μια καλύτερη επόμενη μέρα!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις φωτογραφίες τους στην ηλεκτρονική διεύ-θυνση lefos20yearscontest@gmail.com από 1/06/2021 έως και 31/08/2021.

Την τελική αξιολόγηση των φωτογραφιών θα αναλάβει τριμελής επιτροπή που θα απο-τελείται από τους:

  1. Δεπόλα Γιώργο (φωτογράφο),
  2. Αντωνιάδη Κωστή (φωτογράφο) 
  3. Λάσκαρη Γεώργιο (μέλος της ΛΕ.ΦΩ.Σ.)

     

Οι 4 καλύτερες φωτογραφίες θα λάβουν τα παρακάτω βραβεία:

  • 1ος νικητής δωροεπιταγή 300 € από το MY IKONA  ( https://www.myikona.gr/ )
  • 2ος νικητής συμμετοχή σε φωτογραφικό, βιωματικό και αυτογνωσιακό εργαστήριο της φωτορεπόρτερ και Photo Dream Coach Μάρως Κουρή
  • 3ος νικητής διήμερη διαμονή στο ξενοδοχείο «The Flower of Monemvasia» στη Λακωνία  (http://monemvasia-experience.com/accommodation/the-flower-of-monemvasia)
  • 4ος νικητής τρία βιβλία προσφορά του φωτογράφου Τάσου Σχίζα


Όροι διαγωνισμού

Στο διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτο-γράφοι που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος  της ηλικίας τους. Η συμμετοχή είναι ελεύ-θερη και δωρεάν. Στο διαγωνισμό δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα μέλη του Δ.Σ. της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης και τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με μία (μία) έως τρεις (3) φωτογραφίες κάθε ένας. Οι φωτογραφίες δεν θα πρέπει να έχουν λάβει οποιο-δήποτε βραβείο σε άλλο διαγωνισμό φωτογραφίας πριν την έναρξη του παρόντος δια-γωνισμού. Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν μόνο με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση  lefos20yearscontest@gmail.com.  Στο email θα πρέπει να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου, τα στοιχεία επικοινωνίας και η διεύθυνση του. Το όνομα αρχείου της κάθε φωτογραφίας θα πρέπει να είναι το ονοματεπώνυμο του φωτο-γράφου με λατινικούς χαρακτήρες, ακολουθούμενο από έναν Α/Α από το 1 έως το 3 (χω-ρίς κενά και χωρίς σύμβολα). Θα γίνονται δεκτές φωτογραφίες σε μορφή αρχεί-ου JPEG (οριζόντιες ή κάθετες) και η μεγάλη πλευρά δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 2.000 pixels. Η φωτογραφία με την οποία συμμετέχει ο διαγωνιζόμενος δεν θα πρέπει να φέρει κάποιο διακριτικό τίτλο (watermark), υπογραφές, στοιχεία επικοινωνίας και περι-θώρια. Οι συμμετέχοντες διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών τους. Διευκρινίζεται ρητά ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας αποστολής των φωτογραφιών στο διαγωνισμό, οι συμμετοχές είναι αυτοδικαίως άκυρες.

Κάθε φωτογραφία θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα προσωπικής και αυθεντικής δημιουργίας. Για τις φωτογραφίες που θα προκριθούν στην τελική φάση, θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες το πρωτότυπο ψηφιακό αρχείο υψηλής ανάλυσης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την αποστολή των πρωτοτύπων ψηφιακών αρχείων, θα ακυρώνεται η συμμετοχή του ενδιαφερόμενου.

Οποιαδήποτε χρήση προσωπικών πληροφοριών των συμμετεχόντων θα είναι σύμφωνη με την πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ρητά δηλώνεται ότι οι φωτογραφίες που θα αναρτηθούν θα πρέπει να μην παραβαίνουν τις διατάξεις της νο-μοθεσίας ούτε να προσβάλλουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, να μην εί-ναι προσβλητικές, ανήθικου περιεχομένου και άσχετες με το ορισθέν θέμα, άλλως ο δι-οργανωτής θα έχει το δικαίωμα να τις διαγράψει χωρίς καμία προειδοποίηση. Κάθε συμμετέχων ρητά συναινεί στη χρήση του ονόματός και της φωτογραφίας άνευ οιουδή-ποτε χρηματικού ανταλλάγματος στα πλαίσια διενέργειας του παρόντος διαγωνισμού.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στο διοργανωτή το δικαίωμα της προβολής των φωτογραφιών με κάθε έντυπο ή ηλεκτρονικό τρόπο αναφέ-ροντας πάντα το όνομα του συμμετέχοντος δημιουργού χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους. Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών για τη δημιουργία αναμνηστικού λευκώματος και έκθεσης φωτογραφίας.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσα στο μή-να Οκτώβριο 2021, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα, στο facebook Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης - Sparta Photography Club και στο διαδικτυακό τόπο του περι-οδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε email στο lefospartis@gmail.com.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να παραμείνουμε δημιουργικοί σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε καθώς και να προσελκύσουμε περισσότερα μέλη στο σωματείο μας.

Ο διοργανωτής του διαγωνισμού διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει ή να μα-ταιώσει το διαγωνισμό, να τον παρατείνει ή να μεταβάλει τις ημερομηνίες. Ο διοργανω-τής δεν θα ευθύνεται στην περίπτωση που για οποιοδήποτε τεχνικό λόγο είναι αδύνατη η λήψη και καταχώρηση συμμετοχής στο σύστημά του.

Η κρίση της επιτροπής είναι οριστική, δεν απαιτεί αιτιολογία και επ’ αυτής δεν ε-πιτρέπεται ουδεμία ένσταση, αντίρρηση ή άλλη εξώδικη ή δικαστική διεκδίκηση.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό σημαίνει την αποδοχή όλων των ανωτέρω αναφερόμενων όρων και η παραβίασή τους συνεπάγεται τον αποκλεισμό του συμμετέχοντος.


Βιογραφικά κριτικής επιτροπής

Γιώργος Δεπόλλας: Γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και, από το 1975 μέχρι σήμερα, ασχολείται συστηματικά με την εφαρμοσμένη και την καλλιτεχνική φωτογραφία. Είναι συνιδρυτής του IMAGE STUDIO (1975), του ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (1979) και της εκδοτικής εταιρείας FOTORAMA (1983). Από το 1984 διδάσκει φωτογραφία στη Σχολή Βακαλό. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί και εκτεθεί επανειλημμένα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κωστής Αντωνιάδης: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε Φυσική στο Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και φωτογραφία στο Institut Francais de la Photographie στο Παρίσι. Tο 1984 ανέλαβε την οργάνωση του Τμήματος Φωτογραφίας, στο οποίο δίδαξε έως το 2016. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξω-τερικό και παράλληλα ως ιδρυτικό μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Αθηνών από το 1979 έχει διοργανώσει πολυάριθμες εκθέσεις φωτογραφίας Ελλήνων και ξένων φωτο-γράφων. Από το 2002 έως το 2005 διετέλεσε διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη.

Λάσκαρης Γεώργιος: Γεννήθηκε στη Σπάρτη και σπούδασε φυσική στο Εθνικό Κα-ποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ερασιτέχνη φωτογράφος, από τα πιο παλιά μέλη της ΛΕ.ΦΩ.Σ. και των Φίλων Φωτογραφίας Φάριδος. Έχει πολυετή εμπειρία με τη φωτογραφία και έχει λάβει μέρος σε πάρα πολλές εκθέσεις φωτογραφίας.