Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/55713/

Spartorama - Print | Νεοκλής Κρητικός: «Σεβασμός και θαυμασμός για όλες τις μητέρες!»

Νεοκλής Κρητικός: «Σεβασμός και θαυμασμός για όλες τις μητέρες!»

Νεοκλής Κρητικός: «Σεβασμός και θαυμασμός για όλες τις μητέρες!»
«Κι ένα τέταρτο μητέρας. αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει. Που να το ανακράξεις. σε στιγμή μεγάλου κινδύνου» έγραψε τόσο εύστοχα και συγκινητικά ο Οδυσσέας Ελύτης
Οδός Εμπόρων

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου έχει οριστεί ως Γιορτή της Μητέρας. Είναι ημέρα τιμής κι αναγνώρισης του κορυφαίου ρόλου της Μάνας στην οικογένεια και την κοινωνία.

Έχω την αίσθηση ότι όσα λόγια και να πω, θα είναι λίγα και φτωχά μπροστά στο μεγαλείο της ανιδιοτελούς προσφοράς της.

Η μάνα  δίνει, στηρίζει, ενθαρρύνει, καθοδηγεί και πάντα συγχωρεί. Φροντίζει, συμπαραστέκεται αγόγγυστα, συμβουλεύει, προστατεύει.

Η μάνα εμπνέει αρχές, αξίες, ιδανικά. Διδάσκει ήθος, διαμορφώνει χαρακτήρες. Και κατά έναν θαυμαστό τρόπο, πάντα οι δικές της ανάγκες μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Σε ώρες δύσκολες το καταφύγιο και η παρηγοριά μας. «Κι ένα τέταρτο μητέρας. αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει. Που να το ανακράξεις. σε στιγμή μεγάλου κινδύνου» έγραψε τόσο εύστοχα και συγκινητικά ο Οδυσσέας Ελύτης.

Υποκλίνομαι με σεβασμό και θαυμασμό σε όλες τις μανάδες και θέλω να εκφράσω δημόσια, επιτρέψτε μου, την απέραντη αγάπη και παντοτινή ευγνωμοσύνη μου στη δική μου Μάνα.

Χρόνια  πολλά σε όλες τις μητέρες!