Vekrakos
Spartorama | Στην κορυφή των επιτραπέζιων ελιών παγκοσμίως οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Στην κορυφή των επιτραπέζιων ελιών παγκοσμίως οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου - video

Spartorama 26/04/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία
Στην κορυφή των επιτραπέζιων ελιών παγκοσμίως οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου
Οι επιτραπέζιες ελιές με τα περισσότερα υγειοπροστατευτικά συστατικά
Οδός Εμπόρων

5 Χρυσά βραβεία για την συγκέντρωση φαινολών στα Aristoleo Awards 2021 

Μια μεγάλη τιμητική βράβευση με τα 5 κορυφαία χρυσά βραβεία των ARISTOLEO High Phenolic Table Olive Awards 2021 για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν στο Τορόντο του Καναδά για 6η συνεχόμενη χρονιά. 

Τα Aristoleo High Phenolic Table Olive Awards είναι ο διεθνής διαγωνισμός που προσμετρά τα υψηλά ευεργετικά συστατικά (φαινόλες) που βρίσκονται στις επιτραπέζιες ελιές. Τα ευεργετικά αυτά συστατικά που αφορούν τις επιτραπέζιες ελιές ονομάζονται φαινόλες, με κυρίαρχες την υδροξυτυροσόλη και την τυροσόλη αλλά και τα παράγωγα τους.

Οι φαινόλες αυτές είναι πανίσχυρα μικροσυστατικά, με εξαιρετική φαρμακολογική δράση, που ανήκουν στα φυσικά αντιοξειδωτικά, διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και τους έχουν αποδοθεί ιδιότητες αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές καθώς και νευροπροστατευτικές.

Τα υγειοπροστατευτικά αυτά συστατικά είναι πλέον μετρήσιμα με μεγάλη ακρίβεια με την μέθοδο του Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR) που χρησιμοποιείται από Έλληνες επιστήμονες στην Φαρμακευτική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων) σε συνεργασία με το World Olive Center for Health, το U.C. Davis California καθώς και άλλα πανεπιστημιακά τμήματα του εξωτερικού.

Ο διεθνής διαγωνισμός ARISTOLEO High Phenolic Table Olive Awards 2021 βασίζεται στη μέτρηση της συνολικής ποσότητας τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης (κυρίαρχων φαινολικών ενώσεων) όπως μετρήθηκε με τη μέθοδο NMR.

Ολοκληρώθηκε στις 23 Απριλίου 2021 και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι επιτραπέζιες ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι οι κορυφαίες παγκοσμίως στην περιεκτικότητα φαινολών και για αυτό κατατάχθηκαν στις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού, συγκεντρώνοντας ένα διπλό χρυσό και τέσσερα χρυσά βραβεία, κατακτώντας και τις 5 πρώτες θέσεις. Αναλυτικά, οι βραβευμένες επιτραπέζιες ελιές είναι:


  • ΒΑΛΣΑΜΙΚΕΣ – Διπλό Χρυσό βραβείο - EXTREME HEALTH AWARD 2021 (Συγκέντρωση 2100 mg/kg)
  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΕΣ - Χρυσό  βραβείο - SUPER HEALTH AWARD 2021 (Συγκέντρωση 1900 mg/kg)
  • ΛΕΜΟΝΕΝΙΕΣ - Χρυσό  βραβείο - SUPER HEALTH AWARD 2021 (Συγκέντρωση 1830 mg/kg)
  • ΚΑΛΑΜΩΝ - Χρυσό  βραβείο - SUPER HEALTH AWARD 2021 (Συγκέντρωση 1700 mg/kg)
  • ΤΕΛΙΕΣ - Χρυσό  βραβείο - SUPER HEALTH AWARD 2021 (Συγκέντρωση 1570 mg/kg)

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελιές Βαλσαμικές σημείωσαν νέο ρεκόρ συγκέντρωσης φαινολών (2100 mg/kg), η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί σε εμπορικό δείγμα επιτραπέζιων ελιών από όσα έχουν συμμετάσχει στα βραβεία Aristoleo High Phenolic Table Olive Awards έως σήμερα.

Επίσης, σημειώνεται πως σε όλα τα δείγματα ελιών των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, τα επίπεδα της τυροσόλης είναι πολύ ανώτερα του μέσου όρου των εμπορικών δειγμάτων ελιών (134 mg/kg) που έχουν αναλυθεί από το 2005 έως σήμερα.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι επιτραπέζιες ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου έχουν συμμετάσχει σε κλινικές μελέτες που αφορούν την ανθρώπινη υγεία. Πρόσφατα, ο καθηγητής κος Μαγιάτης Προκόπης ανέλυσε τα αποτελέσματα της νέας κλινικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε με τις βιολογικές ελιές τύπου Καλαμών των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου σε πάνω από 100 ασθενείς, η οποία έδειξε ότι με μόνο 5 ελιές ημερησίως για ένα μήνα, η χοληστερίνη μπορεί να μειωθεί έως και 50 μονάδες, χωρίς καμία άλλη φαρμακευτική παρέμβαση ή αλλαγή στην διατροφή. Δείτε την συνέντευξη του κου. Μαγιάτη στο παρακάτω video:

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 238 βραβείων σε διεθνείς διαγωνισμούς για την γεύση, την ποιότητα και την υγειοπροστατευτικότητα των ελαιοπροϊόντων τους.

















  



Οδός Εμπόρων