Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/55495/

Spartorama - Print | Νεοκλής Κρητικός: «Οι πυροσβέστες ασκούν λειτούργημα»

Νεοκλής Κρητικός: «Οι πυροσβέστες ασκούν λειτούργημα»

Νεοκλής Κρητικός: «Οι πυροσβέστες ασκούν λειτούργημα»
«Τους αξίζουν η στήριξη της Πολιτείας κι η αναγνώριση της κοινωνίας»
Οδός Εμπόρων

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης επισκέφθηκε την Δευτέρα 5/4/2021, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Ενημερώθηκε από τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας Πύραρχο κ. Γιώργο Αλικάκο και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης  Αντιπύραρχο κ. Διαμαντή Τσολομίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ζητήθηκαν τα κάτωθι:

  1. Για τα υπό σύσταση εποχικά πυροσβεστικά κλιμάκια Άρνας – Βαμβακούς – Ελαφονήσου  και Ποταμού Κυθήρων, τα οποία δεν έχουν ακόμη ιδρυθεί λόγω ανεύρεσης και αποπεράτωσης κτιριακών εγκαταστάσεων.
  2. Ανάγκη μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Λακωνίας σε ανεξάρτητο κτίριο, καθώς το υφιστάμενο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης δεν αρκεί για την εύρυθμη λειτουργία τους.
  3. Ανάγκη εφοδιασμού εξοπλισμού και ενδυμασίας των πενταετών πυροσβεστών.
  4. Για την κατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων της Υπηρεσίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λακωνίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής. Ο κ. Κρητικός στο πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Είμαι βέβαιος ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λακωνίας θα ανταποκριθεί και φέτος σε απόλυτο βαθμό και παρά τις δυσκολίες είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει το κίνδυνο και να σταθεί δίπλα στους συμπολίτες μας, όποτε και όπου κι αν χρειαστεί. Οι πυροσβέστες ασκούν λειτούργημα, καθώς θέτουν τη ζωή τους στην υπηρεσία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Τους αξίζουν η στήριξη της Πολιτείας κι η αναγνώριση της κοινωνίας».