Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/55440/

Spartorama - Print | Αυλαία στα... FM: «Το Παιχνίδι της Μοναξιάς» του Ουίλιαμ Γκίμπσον

Αυλαία στα... FM: «Το Παιχνίδι της Μοναξιάς» του Ουίλιαμ Γκίμπσον - video

Αυλαία στα... FM: «Το Παιχνίδι της Μοναξιάς» του Ουίλιαμ Γκίμπσον
Από την θεατρική ομάδα Μολάων «Ιάσθε Θεάτρω» - Πρωταγωνιστούν: Χριστίνα Λαμπούση και Πάνος Τσέγκας
Οδός Εμπόρων

Συνεχίζονται οι ηχογραφήσεις σημαντικών έργων του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου, που μεταδίδονται από τοπικά ραδιοφωνικά δίκτυα: Αυτή την Κυριακή 4 Απριλίου 2021, στις 8:00 μ.μ. στο Ράδιο Πολιτεία Σπάρτης, «Το Παιχνίδι της Μοναξιάς» του Ουίλιαμ Γκίμπσον!


Στα 90,7 FM του Ράδιο Πολιτεία Σπάρτης και μέσα από το  http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=1422 στην εκπομπή «Αυλαία... στα FM!»

Πρωταγωνιστούν: Χριστίνα Λαμπούση (Γκίτλ) και Πάνος Τσέγκας (Τζέρι)
Ραδιοφωνική διασκευή και σκηνοθεσία: Χριστίνα Λαμπούση
Μουσική επιμέλεια: Χριστίνα Λαμπούση

 

Λίγα λόγια για το έργο

Όσο η μοναξιά υπάρχει στην ζωή των ανθρώπων, θα συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι της μαζί τους. Ένα παιχνίδι διαχρονικό με αβέβαιη κάθε φορά κατάληξη. Ο Τζέρι και η Γκίτλ, δύο μοναχικά άτομα σε μια μεγαλούπολη, μπαίνουν σε αυτό το παιχνίδι. Στόχος τους να ανακαλύψουν ο ένας στο βλέμμα του άλλου πως δεν είναι μόνοι. Θα το καταφέρουν; Τι τους φέρνει κοντά; Ο έρωτας ή οι ταυτόσημες ανάγκες τους; Κι αν οι ανάγκες διαφοροποιηθούν; Θα συνεχίσουν να είναι μαζί; Μήπως το παιχνίδι της μοναξιάς είναι ταυτόχρονα και ένα παιχνίδι αυτογνωσίας; Ερωτήματα καταιγιστικά και πάντα επίκαιρα, που βρίσκουν απαντήσεις στην εξέλιξη του έργου. Κάθε απάντηση όμως γεννά κι ένα καινούριο ερώτημα...

-------

«Όχι να θέλεις. Αγάπη είναι να έχεις. Να ‘χεις σήμερα, να ‘χες και χθες. Απόλυτα, για πάντα. ‘Έτσι που ο άντρας και η γυναίκα να ‘χουν τις ίδιες σκέψεις, τις ίδιες αναμνήσεις, τα ίδια νεύρα, τα ίδια μάτια. Να αγαπάς είναι να βλέπεις με τα μάτια του άλλου. Π.χ επειδή της αρέσει η θάλασσα, δεν μπορώ να δω θάλασσα χωρίς να δακρύσω, γιατί δεν τη βλέπει κι εκείνη. Και χίλια τέτοια μικροπράγματα...»