Vekrakos
Spartorama | Οι Εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ κατά του προέδρου της κοινότητας Παρορείου, κ. Σταυράκου

Οι Εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ κατά του προέδρου της κοινότητας Παρορείου, κ. Σταυράκου

Spartorama 22/03/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία Πολιτική
Οι Εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ κατά του προέδρου της κοινότητας Παρορείου, κ. Σταυράκου
Με αφορμή τον οικονομικό εξορθολογισμό της ΔΕΥΑΣ
Οδός Εμπόρων

Ως εδώ κ. Σταυράκο!!!

Οι  Εργαζόμενοι  της ΔΕΥΑΣ  νιώθοντας ιδιαίτερα προσβεβλημένοι  από τη στάση και τη ρητορική του κ. Περικλή Σταυράκου, Προέδρου της κοινότητας Παρορείου, με αφορμή τον οικονομικό εξορθολογισμό  της ΔΕΥΑΣ, επιθυμούμε την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη μισθοδοσία μας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία από το γραφείο μισθοδοσίας, το οποίο δεν στελεχώνεται από υπαλλήλους της ΔΕΥΑΣ  και έχει στη διάθεσή του πλήρεις τους φακέλους μισθοδοσίας των εργαζομένων  με όλα τα στοιχεία (ημερομηνία πρόσληψης, τριετίες, επιδόματα κ.λπ.)  προκύπτει ότι  η μείωση για το σύνολο των εργαζομένων στις καθαρές αποδοχές μας, εφόσον ενταχθούμε στο ενιαίο μισθολόγιο θα είναι 1080,87 ευρώ το μήνα. Η δε μείωση για κάθε εργαζόμενο θα είναι κατά μέσο όρο 37,62 ευρώ το μήνα. Σημειώνουμε δε ότι σε ορισμένους μάλιστα προκύπτουν και αυξήσεις και ότι όλοι οι υπάλληλοι έχουμε από 30 – 40 χρόνια υπηρεσίας.

Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από εξειδικευμένους οικονομικούς επιστήμονες  του γραφείου μισθοδοσίας , υπογεγραμμένα από αυτούς και ως εκ τούτου είναι απολύτως έγκυρα και αδιαμφισβήτητα.

Στην αυτονόητη ερώτηση των συμπολιτών μας  γιατί υπάρχει αντίδραση για το ενιαίο μισθολόγιο ενημερώνουμε  πως αν υπαχθεί η ΔΕΥΑΣ στο ενιαίο μισθολόγιο η υπηρεσία θα έχει προβλήματα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας, αφού δεν θα δίνεται η δυνατότητα να λειτουργεί πέραν του βασικού ωραρίου για να καλύπτει τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν συνεχώς, λόγω των περιορισμών που θέτει το ενιαίο μισθολόγιο για τις επιπλέον εργασίες.

Ο κ. Σταυράκος, ο μοναδικός από όλους τους προέδρους των κοινοτήτων, παρόλο που στις 25/6/2020  είχε  ενημερωθεί  από ανακοίνωση του σωματείου μας  για τους λανθασμένους ισχυρισμούς του συνεχίζει με μπαράζ  ανακοινώσεων, συζητήσεων, δημοσιεύσεων και συνεντεύξεων να διαστρεβλώνει την αλήθεια.

Παρουσιάζοντας  αυθαίρετα μη έγκυρα ποσά,  με πρόχειρους υπολογισμούς , με  επισφαλείς γενικεύσεις και υπεραπλουστεύσεις που φτάνουν στα όρια του λαϊκισμού επιδιώκει συνειδητά και στοχευμένα την απαξίωση  των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΣ αδιαφορώντας πλήρως για τη σπίλωση της αξιοπρέπειας τόσων εργαζομένων.

Και να προσθέσουμε  εδώ ότι ο κ. Σταυράκος  έχει κατά καιρούς μιλήσει γενικά και αόριστα για ρουσφέτια του προέδρου που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες. Αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία τον καλούμε να τα καταθέσει  στον εισαγγελέα, αλλιώς μιλάμε για συκοφαντική δυσφήμηση.

Επίσης, στην πρώτη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο  με  παρόντες τον δήμαρχο, τους αρχηγούς των παρατάξεων και 47 προέδρους ανέφερε  δημόσια ο κ. Σταυράκος πως  υπάλληλος της ΔΕΥΑΣ χρηματίζεται για να καταγράφει λιγότερα κυβικά. Τον καλέσαμε δημόσια την ίδια στιγμή να καταγγείλει συγκεκριμένα ονόματα για να ακολουθήσουν οι νόμιμες διαδικασίες. Ακόμα περιμένουμε, αλλά όχι για πολύ!!! 

Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και δεν είναι ανεκτό να σπιλώνονται  υπολήψεις χωρίς στοιχεία και να δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις.

Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Σταυράκο  να ανακαλέσει δημόσια τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του, γιατί  διαφορετικά η στάση του μας αναγκάζει να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη.

Τέλος, δηλώνουμε πως όλοι  οι  υπάλληλοι της ΔΕΥΑΣ, ενωμένοι, πάντα σε αγαστή συνεργασία με το εκάστοτε Δ.Σ. και τους προέδρους όλων των κοινοτήτων -όπως χρόνια τώρα-  μακριά από πολιτικές ή προσωπικές αντιπαραθέσεις και μικροσυμφέροντα, διαθέτοντας προσωπική κρίση ο καθένας και μακροπρόθεσμη μνήμη ξέρουμε να λειτουργούμε, χωρίς έξωθεν καθοδηγήσεις, αποφασίζοντας μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, υπηρετώντας πάντα το καλό της ΔΕΥΑΣ και κατ΄ επέκταση όλων των συνδημοτών μας.

 

Για Το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ηλιόπουλος Ιωάννης


Οδός Εμπόρων