Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/55296/

Spartorama - Print | «Η Παραβολή της Κρίσεως», από τον Γεώργιο Κόρδη

«Η Παραβολή της Κρίσεως», από τον Γεώργιο Κόρδη

«Η Παραβολή της Κρίσεως», από τον Γεώργιο Κόρδη
Θα ζήσεις με όση ζωή κατόρθωσες να ενώσεις, με όση ζωή μπόρεσες να αγκαλιάσεις
Οδός Εμπόρων

Κάθε στιγμή της ζωή είναι μια στάση, μια αντίσταση, μια υπόσταση, μια κατάσταση. Κάθε στιγμή κάπου στέκεσαι και η καρδιά σου ολοένα αλλιώτικα χτυπά, άλλα διαρκώς ζητά, άλλα επιθυμεί, αλλά διώκει κι άλλα φεύγει, άλλα νοσταλγεί και σε άλλα προστρέχει. Όλα μια στάση είναι και μια κατάσταση δυναμική της καρδιάς.

Και στο τέλος, όταν πιά δεν θα μπορείς να αλλάξεις τίποτα στέκεσαι και κρίνεσαι. Μόνος ενώπιον του εαυτού, ενώπιον των όλων άλλων, ενώπιον της ζωής.

Και γεύεσαι όσα κατόρθωσες στην πορεία, όσα άγγιξες κι όσα δεν πρόφτασες. Κι άμα θαρετά μπόρεσες να ακολουθήσεις την στενωπό της δύσκολης επιλογής και πλάτυνες την καρδιά απωθώντας την γοητευτική επιλεκτική πρόσληψη της ζωής, και ελεύθερα διάλεξες να αγκαλιάσεις όλη την ζωή με όσα αυτή απρόσμενα φέρει, θα δείς φως και θα γευτείς χαρά.

Αλλιώς άμα δίχασες, τεμάχισες την ζωή επιλέγοντας μονάχα όσα κομμάτια σου ήσαν αρεστά κι απέρριψες πρόσωπα και πράγματα που δεν βόλευαν, τότε θα ζεις την στεναχώρια της μίζερης καρδιάς, το μισοσκόταδο ή το σκοτάδι της απόρριψης των άλλων που έστησες σε όλη την βιοτή με τις στάσεις, με τες ενέργειες, με τα χέρια, με τα λόγια, με τες σκέψεις και τους δόλιους κρυφούς λογισμούς.

Ζήτημα έρωτος είναι όλα, ζήτημα καρδιάς, ζήτημα πλάτους της καρδιάς και συνεπώς ζήτημα φωτός.

Κανείς δεν σε κρίνει, κανείς δεν σε κατατάσσει, κανείς δεν θα σε δικάζει.

Θα σταθείς όπου διάλεξες να πας, κοντά το φως, μακρυά απ΄ το φως, αγκαλιά με όσους μη αρεστούς καταδέχτηκες, με όσους εχτρούς συγχώρεσες και φίλεψες χαρά, με όλους εκείνους για τους οποίους αφιλοκερδώς ξοδεύτηκες. Θα ζήσεις με όση ζωή κατόρθωσες να ενώσεις, με όση ζωή μπόρεσες να αγκαλιάσεις.


Γεώργιος Κόρδης


Φωτο άρθρου: Η Παραβολή της κρίσεως, Ψηφιακή ζωγραφική, Giclee print, 100x100 cm