Vekrakos
Spartorama | Θετικές Εξελίξεις όσον αφορά στην Ανέγερση 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης

Θετικές Εξελίξεις όσον αφορά στην Ανέγερση 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης

Spartorama 03/03/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
Θετικές Εξελίξεις όσον αφορά στην Ανέγερση 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης
Η Επιτροπή των Κατοίκων εκφράζει την ικανοποίησή της για τις θετικές εξελίξεις και δηλώνει πως δεν πρόκειται να εφησυχάσει επ’ ουδενί, αλλά θα παραμείνει δραστήρια, ενεργή και διεκδικητική
Οδός Εμπόρων

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει, επιτέλους, το 6ο Δημοτικό Σχολείο - 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης, ύστερα από 35 χρόνια διεκδίκησης και διαψευσμένων ελπίδων.

  • Στις 26 Φεβρουαρίου 2021, Εκπρόσωπος της Επιτροπής των Κατοίκων έκανε χρήση της ώρας του δημότη κατά τη διαδικτυακή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κι αφού παρουσίασε και ανέλυσε τα επίκαιρα υπάρχοντα στοιχεία έθεσε το ερώτημα σε ποιο σημείο βρίσκεται η υλοποίηση των θετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (2020) για την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος.

Η απάντηση του Δημάρχου κ. Πέτρου Δούκα ήταν πως έχουν, ήδη, δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εκπόνηση της Μελέτης και την Ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης. 

  • Στις 3 Μαρτίου 2021, Εκπρόσωπος της Επιτροπής των Κατοίκων είχε μακρά και γόνιμη συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Οικονομικών & Ανάπτυξης του Δήμου Σπάρτης, κ. Γεωργία Δεδεδήμου, κατά την οποία «φωτίστηκαν» ΟΛΕΣ οι πτυχές και παράμετροι του επιδιωκόμενου έργου ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, με στόχο μιαν αποτελεσματική και  χωρίς καθυστερήσεις διαδικασία υλοποίησης.

Η κ. Αντιδήμαρχος γνωστοποίησε προς την Επιτροπή ότι ΟΛΑ τα προαπαιτούμενα έγγραφα έχουν υποβληθεί από τον Δήμο Σπάρτης προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πως υπάρχει διαρκής επαφή και συνεργασία, σε πολύ θετικό κλίμα, με τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Βερούτη Θεόδωρο και ότι το έργο της Σύναψης της Προγραμματικής Σύμβασης για τη Μελέτη και Ανέγερση του Σχολείου  θα βρίσκεται υπό τη διαρκή μέριμνα και παρακολούθηση, εκ του σύνεγγυς, της Δημοτικής Αρχής και της κ. Αντιδημάρχου. 

Κατόπιν τούτων, η Επιτροπή των Κατοίκων εκφράζει την ικανοποίησή της για τις θετικές εξελίξεις και δηλώνει πως δεν πρόκειται να εφησυχάσει επ’ ουδενί, αλλά θα παραμείνει δραστήρια, ενεργή και διεκδικητική, έως ότου το 6ο Δημοτικό Σχολείο - 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης γίνουν πραγματικότητα.

 

Σπάρτη 3-3-2021

Επιτροπή Κατοίκων Ν. Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης
για την Ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης
Πληροφ: Μητράκος Ευάγγελος
Τηλ: 6970880197


Οδός Εμπόρων