Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: «ΚΤΕΛ Λακωνίας - Αποζημίωση 3.600 €/όχημα»

Νεοκλής Κρητικός: «ΚΤΕΛ Λακωνίας - Αποζημίωση 3.600 €/όχημα»

Spartorama 11/02/2021 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Νεοκλής Κρητικός: «ΚΤΕΛ Λακωνίας - Αποζημίωση 3.600 €/όχημα»
Βάση συνεργασίας για το εθνικό σχέδιο οδικής ασφάλειας, την ένταξη της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία ως υποχρεωτικό μάθημα και την έρευνα για τη δυνατότητα ανάπτυξης υδατοδρομίων στη Λακωνία
Οδός Εμπόρων

Ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους οι κύριοι Κεφαλογιάννης και Κρητικός συζήτησαν για όλα τα ζητήματα των Μεταφορών, τα οποία είναι καθημερινά και επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κρητικός μετέφερε την αγωνία των ΚΤΕΛ Λακωνίας για την εξέλιξη των αποζημιώσεων που δικαιούνται και ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την ανάγκη ταχύτερης διεκπεραίωσης του θέματος. Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις επόμενες ημέρες θα εγκρίνει την αποζημίωση, η οποία θα ανέλθει στα 3.600 ευρώ ανά όχημα, κάτι που σημαίνει ότι για τα ΚΤΕΛ Λακωνίας αντιστοιχούν 352.000 ευρώ.

Ο κ. Κρητικός δήλωσε ότι: «Η εξέλιξη αυτή δείχνει τη διαρκή μέριμνα, αλλά και τη συνέπεια στην υπόσχεσή μας να απαλύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιπτώσεις της πανδημίας, η οποία έχει μειώσει κατά πολύ την κινητικότητα των Ελλήνων πολιτών.»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν οι βάσεις στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο σχετικά με το εθνικό σχέδιο οδικής ασφάλειας, και ειδικότερα στο ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο ο κ. Κρητικός θεωρεί μείζονος σημασίας να ενταχθεί οργανικά στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών. Ο Υφυπουργός σημείωσε ότι σε συνεννόηση με την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως ήδη διδάσκεται πιλοτικά σε 218 σχολικές μονάδες, ενώ σύμφωνα με το πλάνο της Κυβέρνησης η «Κυκλοφοριακή Αγωγή» θα ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα ως υποχρεωτικό μάθημα από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Γυμνάσιο σε 12.000 σχολικές μονάδες.

Τέλος στενή συνεργασία θα έχουν και για την ανάπτυξη υδατοδρομίων, μία διαδικασία η οποία ήδη τρέχει και η οποία εμπλέκει τα Λιμενικά Ταμεία και τους Δήμους κάθε περιοχής. Ο κ. Κρητικός δεσμεύτηκε να ερευνήσει το θέμα σε πιο στάδιο ωρίμανσης βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, μία άκρως τουριστική περιοχή, στην οποία η ανάπτυξη υδατοδρομίων για ευνοήσει ακόμη περισσότερο την τουριστική ανάπτυξη.


Οδός Εμπόρων