Vekrakos
Spartorama | Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής και στην Πελοπόννησο

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής και στην Πελοπόννησο

Spartorama 08/02/2021 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία
Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής και στην Πελοπόννησο
Προήλθε από πυρκαγιά σε υποσταθμό στην περιοχή Νεόκτιστα Απροπύργου Αττικής
Οδός Εμπόρων

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν λίγο πριν τις 11:00 το βράδυ της Κυριακής περιοχές της Αττικής. 

Ενδεικτικά, το ρεύμα κόπηκε σε Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Εξάρχεια, Νέα Σμύρνη, Άλιμο, Άγιο Δημήτριο, Σαλαμίνα, Μέγαρα κ.ά. 

Στις 11:26 η ηλεκτροδότηση άρχισε σταδιακά να επανέρχεται, σε περιοχές του κέντρου, των νοτίων και δυτικών προαστίων της Αττικής. 

Σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην Πελοπόννησο, σε Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία και Αρκαδία, και εκεί ωστόσο τμηματικά το ρεύμα επανήλθε. 

Αιτία της διακοπής ρεύματος ήταν μεγάλη βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου, του ΑΔΜΗΕ. Προήλθε από πυρκαγιά σε υποσταθμό στην περιοχή Νεόκτιστα Απροπύργου, όπου έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, με τη συνδρομή και ειδικού οχήματος κατάσβεσης πυρκαγιών διυλιστηρίων και δυνάμεων της ΕΜΑΚ. 

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του ΠΣ, έχει μεταβεί στο σημείο, για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς. 

Ταυτόχρονα, δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποιήθηκαν κι αντιμετώπισαν συμβάντα παροχής συνδρομής, κυρίως εξαιτίας εγκλωβισμών σε ανελκυστήρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ως συνέπεια της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Στο σημείο της πυρκαγιάς έφθασαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου κι ο αρχηγός του ΠΣ, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.


Οδός Εμπόρων