Vekrakos
Spartorama | Δεύτερο κρούσμα στο ίδιο τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Ξηροκαμπίου

Δεύτερο κρούσμα στο ίδιο τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Ξηροκαμπίου

Spartorama 05/02/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία Υγεία
Δεύτερο κρούσμα στο ίδιο τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Ξηροκαμπίου
Το συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο Ξηροκαμπίου δεν λειτουργεί τις τελευταίες τρεις ημέρες αφού οι κηδεμόνες έχουν επιλέξει να μην στέλνουν τους μαθητές στο σχολείο
Οδός Εμπόρων

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, 5/2/2021, στο Δημοτικό σχολείο Ξηροκαμπίου με πρωτοβουλία του Διευθυντή της σχολικής μονάδας και πραγματοποίησε rapid tests σε όλους τους εκπαιδευτικούς της και στους μαθητές που προσήλθαν. Έτσι μετά τον μοριακό έλεγχο που έγινε σε  εκπαιδευτικούς του σχολείου στις αρχές της εβδομάδας, τα σημερινά rapid tests δυστυχώς ανέδειξαν και δεύτερο κρούσμα Covid-19 (επιβεβαιώθηκε και με μοριακό έλεγχο) σε μαθητή της Ε΄ τάξης από το ίδιο τμήμα (Ε1).

Εξάλλου, την σχολική μονάδα επισκέφθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι και ο Διευθυντής Π/θμιας Εκπ/σης Φ. Πολίτης  για να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» την κατάσταση ενώ τηλεφωνική επικοινωνία - συνεργασία είχε ο Διευθυντής του σχολείου και με το Συντονιστή Εκπαιδευτικού έργου κ. Αντ. Κοκκονό για  παιδαγωγικά ζητήματα αφού η συντριπτική πλειοψηφία των κηδεμόνων επέλεξε να μην στείλει τους μαθητές στο σχολείο την τρέχουσα εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα της Ε΄ τάξης  που ευρέθησαν τα κρούσματα, συνεχίζει τα μαθήματά του με τηλεκπαίδευση ως τις 14/2 ενώ από την πρώτη ημέρα έχει απολυμανθεί ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα.

Το συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο Ξηροκαμπίου  δεν λειτουργεί τις τελευταίες τρεις ημέρες  αφού οι κηδεμόνες έχουν επιλέξει να μην στέλνουν τους μαθητές στο σχολείο.

Την Παρασκευή επίσης, ένα δεύτερο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε rapid tests στην κεντρική πλατεία του Ξηροκαμπίου για όλο τον πληθυσμό του τέως Δήμου Φάριδος.


Οδός Εμπόρων