Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: Η Λακωνία χρειάζεται δρόμους

Νεοκλής Κρητικός: Η Λακωνία χρειάζεται δρόμους

Spartorama 29/01/2021 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Νεοκλής Κρητικός: Η Λακωνία χρειάζεται δρόμους
Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη
Οδός Εμπόρων

Ο βουλευτής κ. Νεοκλής Κρητικός πραγματοποίησε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη με αντικείμενο συζήτησης τα μεγάλα οδικά έργα, που δρομολογούνται στη Λακωνία, ήτοι την εθνική οδό Πυρί - Γύθειο και την περιφερειακή οδό Σκάλας - Βλαχιώτη.

  • Συγκεκριμένα για το Πυρί - Γύθειο: μένει η περάτωση των μελετών από τον μελετητή για να μπορέσει στη συνέχεια η Περιφέρεια να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ. Τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά, καθώς για την περάτωση των μελετών απαιτούνται τουλάχιστον τρεις μήνες. Στο Υπουργείο είναι σίγουροι για τη δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν ενέργειες για την ανάσχεση εμποδίων και τη γρηγορότερη παράδοση της μελέτης.
  • Περιφερειακή Σκάλας - Βλαχιώτη: η μελέτη του δρόμου θα παραδοθεί δωρεάν από τον παραχωρησιούχο στο πλαίσιο των ανταποδοτικών στο επόμενο διάστημα, ενώ το Υπουργείο θα εκτελέσει το σύνολο των αντιπλημμυρικών έργων του δρόμου.

Στο πέρας της συνάντησης ο κ. Κρητικός ζήτησε από τον κ. Καραγιάννη ιδιαίτερη μέριμνα για την ταχύτερη ανάσχεση των εμποδίων, καθώς είναι ανάγκη η Λακωνία να αποκτήσει σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους, γεγονός που θα αναβαθμίσει την ασφάλεια της διέλευσης και μετακίνησης των Λακώνων, αλλά θα βοηθήσει καταλυτικά και στην τουριστική αναβάθμιση  της Λακωνίας.


Οδός Εμπόρων