Vekrakos
Spartorama | Λαϊκή Συσπείρωση: «Για τα Κρούσματα Κορονοϊού στο Sparta Inn»

Λαϊκή Συσπείρωση: «Για τα Κρούσματα Κορονοϊού στο Sparta Inn»

Spartorama 07/01/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Λαϊκή Συσπείρωση: «Για τα Κρούσματα Κορονοϊού στο Sparta Inn»
«Η Δημοτική αρχή, εναρμονιζόμενη με την κυβερνητική πολιτική που θεωρεί τις λαϊκές ανάγκες κόστος, δεν έφερε ποτέ το θέμα για συζήτηση και λήψη προληπτικών μέτρων»
Οδός Εμπόρων

Τα τελευταία κρούσματα κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του ξενοδοχείου Sparta Inn δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Τουλάχιστον όχι για εμάς. Σε αίτημα που είχαμε καταθέσει στις 23 Απριλίου του 2020 προς τον Δήμο Σπάρτης, καθώς και σε αντίστοιχο δελτίο τύπου, μεταξύ άλλων λέγαμε: «…θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση και κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχουν παρθεί και να αποφασίσει για μέτρα που χρειάζονται για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, στο ξενοδοχείο με τους πρόσφυγες, στους καταυλισμούς των ρομά, στους εργαζόμενους τους δήμου μας και γενικότερα στους δημότες μας.»

Η Δημοτική αρχή, εναρμονιζόμενη με την κυβερνητική πολιτική που θεωρεί τις λαϊκές ανάγκες κόστος, δεν έφερε ποτέ το θέμα για συζήτηση και λήψη προληπτικών μέτρων.

Αποτέλεσμα μετά τα κρούσματα στον καταυλισμό Ρομά στις Αμύκλες τώρα έχουμε τα κρούσματα στο Spartan Inn που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αφορούν πρόσφυγες και προσωπικό. Επειδή ακόμη και τώρα κυβέρνηση και τοπική διοίκηση κρύβονται πίσω από την ατομική ευθύνη και δεν παίρνουν ουσιαστικά μέτρα, γιατί τα θεωρούν κόστος που θα λείψει από τη χρηματοδότηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και επειδή τα δύσκολα είναι μπροστά μας πάρτε τώρα μέτρα και μην κρύβετε την έλλειψη μέτρων πίσω από τον αναγκαίο εμβολιασμό, ο οποίος έτσι κι αλλιώς θα αργήσει. Καλούμε την κυβέρνηση και το Δήμο Σπάρτης, χωρίς άλλη αναμονή και καθυστέρηση, να πάρουν μέτρα:

  • ελέγχου του συνόλου του προσωπικού με επαναλαμβανόμενα τεστ όπως και των φιλοξενούμενων προσφύγων
  • να προχωρήσει σε απολυμάνσεις όλων των χώρων όπως απαιτούν τα πρωτόκολλα και να χορηγούνται δωρεάν όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής
  • να μεταφερθούν τα επιβεβαιωμένα  κρούσματα σε χώρο εκτός του ξενοδοχείου
  • για το διάστημα του Υγειονομικού περιορισμού στη δομή φιλοξενίας να εξασφαλιστούν για όλους τα είδη πρώτης ανάγκης, τα τρόφιμα και τα φάρμακα συνολικά όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη διαβίωση των φιλοξενούμενων προσφύγων και των εργαζομένων στο χώρο
  • να προχωρήσει άμεσα χωρίς καθυστέρηση ο εμβολιασμός του συνόλου του προσωπικού και των φιλοξενούμενων
  • να στελεχωθεί άμεσα το νοσοκομείο και οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας του δήμου με το απαραίτητο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.
  • να καταργηθεί η δομή και άμεσα να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες της περιοχής μας και με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

 

Σπάρτη 7/1/2021
Λαϊκή Συσπείρωση Σπάρτης


Οδός Εμπόρων